Benoemingen Gemeenschappelijk Hof van Justitie

Bij het Gemeenschappelijk Hof van Justitie worden vier leden, een plaatsvervangend lid en een rechter-plaatsvervanger benoemd. De Rijksministerraad heeft ingestemd met de voordrachten voor benoeming op voorstel van minister Weerwind voor Rechtsbescherming.

Per 1 april wordt de heer mr. J.J.J. Schols benoemd tot lid. Mevrouw mr. T.C. Henniphof en mevrouw mr. E.M.J. Brink worden per 1 mei 2024 tot lid benoemd. De benoeming van mevrouw mr. B. Martinez-Hammer gaat in per 1 juli 2024. Zij zullen ingezet worden in het strafrecht.

Als plaatsvervangend lid wordt de heer mr. A.J. Kromhout benoemd. De heer mr. B.J. van Ettekoven wordt per 1 maart 2024 benoemd tot rechter-plaatsvervanger Ambtenarenzaken BES.

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba verzorgt de rechtspraak in eerste aanleg en in hoger beroep op de eilanden. De rechters bij het Gemeenschappelijk Hof van Justitie behandelen, zowel in eerste aanleg als in hoger beroep, civiele zaken, strafzaken en bestuursrechtelijke zaken (waaronder belastingzaken) en zijn ook betrokken bij bijzondere rechtspraakcolleges (zoals voor ambtenarenzaken) en bij colleges belast met tuchtrechtspraak.