De keuze voor duurzame voeding moet makkelijker worden.
De keuze voor gezonde voeding moet makkelijker worden.
Eisen aan voedselveiligheid en de controle daarvan.
De hoeveelheid ongezonde voedingsstoffen in bewerkte producten moet omlaag.
De samenstelling van producten vergelijken en kiezen.
In 2030 moet Nederland de helft minder voedsel weggooien.
Voedselproducenten moeten veilig en betrouwbaar voedsel maken.
Waar kan ik terecht met vragen of klachten over voeding?
Wat moet er op het etiket van voedingsmiddelen staan?
Kamerstukken, rapporten, publicaties over voeding
02-04-2024 | 06:00
Sinds de wettelijke invoering van Nutri-Score op 1 januari staat het voedselkeuzelogo op steeds meer producten in de supermarkt. ...
22-12-2023 | 09:30
Vanaf 1 januari is Nutri-Score officieel het voedselkeuzelogo van Nederland. Het is één van de hulpmiddelen om consumenten te ...
15-12-2023 | 08:45
Consumenten doen hun dagelijkse of wekelijkse boodschappen vrij routinematig en kiezen hierdoor minder voor biologische ...