Zijn schoolboeken gratis voor blinde en slechtziende leerlingen?

Aangepaste schoolboeken zijn gratis voor blinde en slechtziende leerlingen. Zowel in het (speciaal) basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs. Het gaat bijvoorbeeld om gesproken schoolboeken, brailleboeken, vergrotingen en voelbare tekeningen.

Aangepaste schoolboeken huren

Een school kan voor uw kind aangepaste schoolboeken huren. In overleg met de school kunt u ook de aangepaste boeken zelf bestellen. De kosten kunt u terugkrijgen via de school. De aangepaste schoolboeken huurt u bij Dedicon. Is uw kind blind of slechtziend en woont het in een instelling? Dan krijgt uw kind de aangepaste materialen gratis van de instelling.

Kosten aangepaste schoolboeken

Dedicon krijgt geld van de overheid om aangepaste schoolboeken te produceren. Hierdoor blijven de kosten voor scholen beperkt. Scholen betalen een kleine bijdrage per leerling voor elk gehuurde titel in een schooljaar. Dit bedrag is een tegemoetkoming in de materiaalkosten en verzendkosten. Scholen betalen de aangepaste schoolboeken van het geld dat zij voor schoolboeken ontvangen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ouders hoeven geen eigen bijdrage te betalen.