Hoe krijg ik een baan in de zorg en welzijn?

Als u in de sector zorg en welzijn wilt werken, heeft u het juiste diploma nodig. Welk diploma dat is, hangt af van het werk dat u wilt doen.

Opleidingen en beroepen in de zorg en welzijn

U bent scholier of herintreder? Of u overweegt de overstap vanuit een andere baan? De sector zorg en welzijn kent erg veel verschillende functies; van activiteitenbegeleider tot zorgtechnicus. Informatie over opleidingen en beroepen en vacatures in de sector zorg en welzijn vindt u op de website ontdekdezorg.nl. Bijvoorbeeld over eigenschappen die u nodig heeft voor een beroep in de zorg en welzijn.

Hulp bij loopbaan in de zorg en welzijn

Beschikt u al over de juiste diploma’s en wilt u weer aan de slag? En kunt u daar misschien hulp bij gebruiken? Bijvoorbeeld om een goede sollicitatiebrief te schrijven. 
Of werkt u al in de zorg en welzijn en denkt u na over een volgende stap? U kunt gratis loopbaanadvies krijgen via de website ontdekdezorg.nl.

Op Ontdekdezorg.nl, de website van de campagne ‘Ik Zorg’, leest u praktijkverhalen van personeel in de sector zorg en welzijn.

Tijdelijk helpen in de zorg

Heeft u een zorgachtergrond en wilt u tijdelijk in de zorg werken tijdens een crisis? Bijvoorbeeld als oud-verzorgende of student verpleegkunde? Dan kunt u zich aanmelden voor de Nationale Zorgreserve