Hoe krijg ik een baan in de zorg en welzijn?

Als u in de sector zorg en welzijn wilt werken, heeft u het juiste diploma nodig. Welk diploma dat is, hangt af van het werk dat u wilt doen. De sector zorg en welzijn kent erg veel verschillende functies; van activiteitenbegeleider tot zorgtechnicus.

Opleidingen en beroepen in de zorg en welzijn

U bent scholier of herintreder? Of u overweegt de overstap vanuit een andere baan? Informatie over opleidingen en beroepen in de sector zorg en welzijn vindt u op de website ontdekdezorg.nl. Bijvoorbeeld over eigenschappen die u nodig heeft voor een beroep in de zorg en welzijn.

Hulp bij loopbaan in de zorg en welzijn

Beschikt u al over de juiste diploma’s en wil u weer aan de slag? En kunt u daar misschien hulp bij gebruiken? Bijvoorbeeld om een goede sollicitatiebrief te schrijven. 
Of werkt u al in de zorg en welzijn en denkt u na over een volgende stap? U kunt gratis loopbaanadvies krijgen via de website ontdekdezorg.nl.

Arbeidsmarkt zorg en welzijn

De sector zorg en welzijn biedt veel mogelijkheden om aan het werk te gaan. Het is zelfs zo dat er voor sommige beroepen tekorten zijn. De overheid, brancheorganisaties en werkgevers doen er alles aan om te zorgen dat er voldoende medewerkers zijn. Bijvoorbeeld door onderwijs en werk beter aan te laten sluiten

Op de website van de campagne ‘Ik Zorg’ leest u praktijkverhalen van personeel in de sector zorg en welzijn.