Kan ik zorgtoeslag krijgen?

Om zorgtoeslag te krijgen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Uw inkomen mag bijvoorbeeld niet te hoog zijn. Ook uw vermogen (zoals spaargeld) mag niet te hoog zijn. Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van uw Nederlandse zorgverzekering.

Voorwaarden zorgtoeslag

Om zorgtoeslag te krijgen gelden de volgende voorwaarden:

  • U bent 18 jaar of ouder. De zorgtoeslag gaat in op de 1e dag van de maand die volgt op de maand waarin u 18 bent geworden.
  • U heeft een Nederlandse zorgverzekering.
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning. Uw eventuele toeslagpartner heeft ook de Nederlandse nationaliteit of een verblijfsvergunning.
  • Uw (gezamenlijke) inkomen is niet te hoog. Op de site van Dienst Toeslagen leest u hoe hoog uw (gezamenlijke) inkomen maximaal moet zijn.
  • Uw (gezamenlijke) vermogen is niet te hoog.

Meer over de voorwaarden voor zorgtoeslag staat op toeslagen.nl.

Proefberekening maken

Op de site toeslagen.nl kunt u een proefberekening zorgtoeslag maken. U weet dan of u zorgtoeslag kunt krijgen en hoeveel.

Zorgtoeslag aanvragen

U vraagt zorgtoeslag aan via Mijn toeslagen op toeslagen.nl.

Hulp bij aanvraag zorgtoeslag

Voor hulp bij de aanvraag kunt u terecht bij:

Zorgtoeslag in het buitenland

Woont u (of uw toeslagpartner) in het buitenland? En werkt u in Nederland of krijgt u een pensioen of uitkering uit Nederland? Mogelijk krijgt u dan ook zorgtoeslag. Lees meer over zorgtoeslag als u in het buitenland woont op Nederlandwereldwijd.nl.

Wijziging persoonlijke situatie voor zorgtoeslag doorgeven

Verandert uw situatie? U moet dan binnen 4 weken de wijzigingen doorgeven aan de Dienst Toeslagen.