Mark Rutte
Minister-president, minister van Algemene Zaken

Nu het weer beter gaat met de Nederlandse economie, is het zaak dat meer mensen dat gaan merken. Het kabinet wil een sterk land nog beter maken voor iedereen. Gewone huishoudens met gewone inkomens krijgen meer te besteden. We stoppen flink extra geld in dingen die we allemaal belangrijk vinden: goed onderwijs, goede ouderenzorg, een veilige omgeving, goede infrastructuur. Het belastingstelsel wordt eenvoudiger met een forse lastenverlaging en we moderniseren de arbeidsmarkt en het pensioenstelsel. De toekomst vraagt om een ambitieus klimaatbeleid: Nederland wordt duurzaam. We koesteren en versterken onze vrije en open manier van leven en staan pal voor de kernwaarden van de rechtsstaat. Dit kabinet heeft vertrouwen in de toekomst, in Nederland en in elkaar. Samen kunnen we ons land sterker en beter maken voor iedereen.

Tweets @MinPres

Mark Rutte @MinPres

Een prachtig oranje getint podium op het WK kortebaanzwemmen in Hangzhou, China. Zilver voor @FemkeHeemskerk en de wereldtitel voor @ranomikromo op de 100 meter vrije slag #goud. Heb hen net van harte gefeliciteerd met deze knappe prestaties!

6 uren geleden
Mark Rutte @MinPres

Afschuwelijke berichten over de schietpartij in Straatsburg. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun nabestaanden. Ik heb mijn condoleances overgebracht aan president @EmmanuelMacron.

1 dag geleden
Mark Rutte @MinPres

Vandaag gesproken op de regeringslunch bij het staatsbezoek van de president van Kaapverdië. Nederland en Kaapverdië hebben meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Lees mijn volledige toespraak hier terug: rijksoverheid.nl/ministeries/mi… pic.twitter.com/0GMg0p10Gn

2 dagen geleden
Volg @MinPres