Mark Rutte Minister-president, minister van Algemene Zaken

Minister-president Rutte

Beeld: Arenda Oomen

'Nederland staat voor ingrijpende keuzes. Dat kan helaas niet zonder pijn. Maar ze zijn nodig om uit de crisis te komen. Nederland is en blijft een solidair land met een sterke economie en een gezonde traditie van ondernemerschap en solide overheidsfinanciën. Dit kabinet maakt die keuzes. We slaan bruggen over politieke meningsverschillen heen. Alleen zo komen we sterker uit de crisis.'

Hier sta ik voor

""

Een solide begroting

Geen rekeningen doorschuiven naar later, maar nu de schatkist op orde brengen. Alleen zo houden we rentelasten laag en voorzieningen op peil. Daarom besparen we € 16 miljard en krijgen we aan het eind van deze periode zicht op begrotingsevenwicht.

Eerlijk delen

Een evenwichtige verdeling van lusten en lasten. In de beste Nederlandse traditie. Van iedereen die kan, wordt een bijdrage gevraagd. Maar mensen die het moeilijk hebben, laten we niet in de steek. Lusten en lasten verdelen we eerlijk: tussen arm en rijk, jong en oud, burgers en bedrijfsleven.

""

Een duurzame en vernieuwende economie

Een duurzame en vernieuwende economie. Met zo min mogelijk belemmeringen voor ondernemers. En met meer focus op groene groei in sectoren waar kansen liggen voor Nederland, zoals energie, water, landbouw en logistiek.

Nieuws

Meer nieuws