Mark Rutte
Minister-president, minister van Algemene Zaken

Nu het weer beter gaat met de Nederlandse economie, is het zaak dat meer mensen dat gaan merken. Het kabinet wil een sterk land nog beter maken voor iedereen. Gewone huishoudens met gewone inkomens krijgen meer te besteden. We stoppen flink extra geld in dingen die we allemaal belangrijk vinden: goed onderwijs, goede ouderenzorg, een veilige omgeving, goede infrastructuur. Het belastingstelsel wordt eenvoudiger met een forse lastenverlaging en we moderniseren de arbeidsmarkt en het pensioenstelsel. De toekomst vraagt om een ambitieus klimaatbeleid: Nederland wordt duurzaam. We koesteren en versterken onze vrije en open manier van leven en staan pal voor de kernwaarden van de rechtsstaat. Dit kabinet heeft vertrouwen in de toekomst, in Nederland en in elkaar. Samen kunnen we ons land sterker en beter maken voor iedereen.

Tweets @MinPres

Mark Rutte @MinPres

Just spoke with upcoming Ukranian president Volodymyr Zelenskiy to congratulate him on his electoral victory. Among other things, we talked about stability in the region and the importance of progress on the MH17 dossier. I look forward to working together.

9 uren geleden
Mark Rutte @MinPres

Gebeld met aankomend Oekraïens president Volodymyr Zelenskiy om hem te feliciteren met zijn verkiezingsoverwinning. We hebben onder meer gesproken over stabiliteit in de regio en het belang van voortgang op het MH17-dossier. Ik kijk uit naar onze samenwerking.

9 uren geleden
Mark Rutte @MinPres

Vandaag herdacht de Tweede Kamer de weerzinwekkende aanslagen door moslimextremisten in Sri Lanka die honderden onschuldige mensen van het leven beroofden, waaronder drie Nederlanders. Lees hier mijn volledige toespraak ➡ rijksoverheid.nl/documenten/toe… pic.twitter.com/QsAnyCcOI3

1 dag geleden
Volg @MinPres