13 december Nationaal Dementie Congres

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Online

Het Nationaal Dementie Congres gaat onder meer in op het nut en de noodzaak van dementieonderzoek. En hoe je de resultaten vertaalt naar het dagelijks leven.

Het is in deze tijd van corona bijna niet voor te stellen: niet corona, niet kanker, niet obesitas, maar dementie is volksziekte nummer 1 in Nederland. 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie. En dementie neemt zodanig toe dat iedere Nederlander er in zijn familie of omgeving mee te maken krijgt.

Het Nationaal Dementie Congres gaat in op het nut en de noodzaak van dementieonderzoek. En hoe je de resultaten vertaalt naar het dagelijks leven. Ook op het programma: hoe zorg je ervoor dat mensen met dementie zo lang mogelijk naar wens en vermogen mee kunnen doen. Daarnaast worden de laatste inzichten gedeeld over wonen, het gebruik van technologie en de invoering van een zorgstandaard voor dementie.

Het Nationaal Dementie Congres is voor beleidsmakers, bestuurders, zorgprofessionals, mensen met dementie en hun naasten. Meld u nu aan voor het Nationaal Dementie Congres.