10 juni Agenda minister Helder week 24

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Diverse locaties

10 juni

  • Werkbezoek: minister Helder brengt een bezoek aan het Digitaal Gezondheidscentrum, een regionaal initiatief om patiënten met chronische ziekte(n) vanuit hun eigen huis te ondersteunen bij hun gezondheid. Het gaat om ondersteuning op alle vlakken van lichamelijk tot mentaal en sociaal. Met een belangrijke rol voor preventie en technologie. Het is een samenwerking van het Rode Kruis Ziekenhuis, ViVa! Zorggroep, Huisartsen Zuid- en Midden-Kennemerland, Heliomare en het sociaal domein, gesteund door de zorgverzekeraars zoals Zilveren Kruis (Beverwijk)

11 juni

  • Onderraden en ministeriële overleggen (Den Haag)
  • Kamervergadering: tijdens het Mondelinge Vragenuur beantwoordt minister Helder een vraag van Kamerlid Slagt-Tichelman (GroenLinks-PvdA) naar aanleiding van een aflevering van Pointer over dementiezorg (Tweede Kamer)
  • Kamervergadering: minister Helder neemt samen met minister Dijkstra (Medische Zorg) en staatssecretaris Van Ooijen (VWS) deel aan het wetgevingsoverleg 'Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (XVI) voor het jaar 2024 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota)' (Tweede Kamer)

13 juni

  • Gesprek: een Prokkelstage is een stage voor één dag voor iemand met een beperking bij een bedrijf of organisatie. Op 13 juni lopen een aantal mensen met een beperking stage bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Zorg in het kader van de Prokkelstage. Als onderdeel van deze dag gaan de deelnemers in gesprek met minister Helder (Den Haag)

14 juni

  • Ministerraad (Den Haag)
  • Werkbezoek: ter ere van het 5-jarig bestaan van het Adriano Huis, een instelling voor mensen met een beperking, brengt minister Helder een bezoek en geeft zij een speech ter plaatse. Aanwezig zijn burgemeester van Bergen op Zoom, Margo Mulder, bestuurders van de regio West-Brabant, wethouders, zorgkantoren en samenwerkingspartners (Bergen op Zoom

16 juni

  • Evenement: minister Helder is aanwezig bij het Europees kampioenschap voetbal 2024 in Duitsland. Ze is toeschouwer van de wedstrijd Nederland tegen Polen in het Volksparkstadion. Aanwezig is ook Ronald van Roeden, de Nederlandse ambassadeur in Duitsland (Hamburg)

Informatie voor de pers

Media kunnen voor meer informatie over deze agenda contact opnemen met
Vera van Aller +31 6 11 79 70 64ve.v.aller@minvws.nl.