Knottnerus voorzitter adviescommissie wietteeltexperiment

Prof. dr. J.A. (André) Knottnerus wordt de voorzitter van de onafhankelijke adviescommissie ‘Experiment gesloten coffeeshopketen’. Dit hebben minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en minister Bruins voor Medische Zorg vrijdag gemeld in een brief aan de Tweede Kamer.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Ministerie van Justitie en Veiligheid / Bas Kijzers

De adviescommissie zal advies uitbrengen over de vormgeving van het experiment met cannabisteelt voor recreatief gebruik in de gesloten coffeeshopketen. Ook zal de commissie adviseren welke gemeenten gaan deelnemen aan de proef.

De heer Knottnerus (1951) is op dit moment als hoogleraar huisartsgeneeskunde verbonden aan de Universiteit Maastricht. Hij begint per 1 maart 2018 met zijn adviescommissie.  De commissie bestaat uit deskundigen en wetenschappers op zowel het terrein van preventie en (verslavings)zorg, voedsel en waren als op het terrein van justitie, het lokale bestuur en internationaal recht.