Storing in elektronische monitoring enkelbanden

Als gevolg van een software update is gisteren  een storing ontstaan in het dataverkeer bij de elektronische monitoring van de enkelbanden. Dat betekent dat de gegevens over de enkelbanden in het systeem in de meldkamer van DV&O niet goed doorkomen.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©Ministerie van Justitie en Veiligheid

Inmiddels is het systeem is weer operationeel. Alle enkelbanddragers zijn in beeld.  Er wordt hard gewerkt om het systeem weer 100 procent stabiel te krijgen.

Naar aanleiding van de storing zijn -waar nodig- acties ondernomen. Daarbij is per individuele enkelbanddrager maatwerk toegepast. Waar nodig zijn justitiabelen preventief ingesloten. Slachtoffers en nabestaanden worden zo snel mogelijk geïnformeerd. De betrokken partijen, zoals DV&O, DJI, OM, de drie reclasseringsorganisaties en de politie hebben voortdurend afstemming over de ontstane situatie en de status van het uitgevallen dataverkeer.

Update 11-05-2019: Het systeem voor de enkelbanden is weer stabiel. Dit betekent dat preventieve insluiting niet meer nodig is. Voor alle justitiabelen die preventief zijn ingesloten is vanaf 07.00 uur vanochtend het reguliere regime weer gestart. De ingetrokken verloven als gevolg van de storing kunnen alsnog plaatsvinden.