Verzamelwet COVID-19 Justitie en Veiligheid treedt in werking

De spoedwet op het terrein van Justitie en Veiligheid treedt vandaag - 24 april 2020 – in werking. Deze tijdelijke wet treft een aantal voorzieningen die noodzakelijk zijn in verband met de uitbraak van COVID-19.

Zo regelt deze wet onder meer dat het opstellen van testamenten bij de notaris of jaarvergaderingen van rechtspersonen tijdelijk ook op afstand kan plaatsvinden, door gebruik te maken van elektronische communicatie­middelen. Ook maakt deze wet het mogelijk om speeksel af te nemen bij personen die bijvoorbeeld door kuchen of spugen dreigen agenten met corona te besmetten.

Zie verder de publicaties in het Staatsblad:

Verzamelwet COVID-19 Justitie en Veiligheid

Wijziging Besluit bloedonderzoek bij verdachten

Inwerkingtredingsbesluit