Herinneringsmedailles Internationale Missies uitgereikt

Voor hun inzet voor vredesoperaties over de hele wereld hebben 72 politieagenten, leden van de Koninklijke Marechaussee en civiele experts vandaag in de Nieuwe Kerk in Den Haag de Herinneringsmedaille Internationale Missies ontvangen. Na opening van de ceremonie door minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, zijn de medailles uitgereikt door Commandant der Strijdkrachten generaal Onno Eichelsheim en Commandant Koninklijke Marechaussee luitenant-generaal Hans Leijtens, korpschef van de politie Henk van Essen en directeur-generaal Politieke Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken Thijs van der Plas.

Vergroot afbeelding
Beeld: ANP / Hollandse Hoogte / Studio Oostrum

De gedecoreerde functionarissen hebben bijgedragen aan meer veiligheid en stabiliteit in landen als Mali, Oekraïne, Georgië, Somalië Afghanistan en Irak. Ze helpen onder meer bij de aanpak van grensoverschrijdende, georganiseerde criminaliteit, aan het versterken van lokaal gezag, en de opbouw van de rechtstaat.

Alle kinderen onder de 16 jaar van de gedecoreerde functionarissen hebben een kindermedaillon ontvangen voor hun steun vanuit het thuisfront.