Protocol Kinderopvang & COVID-19 per 25 april 2022 vervallen

Het kabinet heeft het grootste deel van de coronamaatregelen losgelaten. Voor de kinderopvang gelden daarmee geen specifieke maatregelen meer. Het protocol Kinderopvang & COVID-19 komt daarom per 25 april 2022  te vervallen. Mocht het virus weer oplaaien, zodat het kabinet nieuwe maatregelen aankondigt, dan kan het protocol weer geactiveerd worden.

In het informatiedocument Kinderopvang & COVID-19 vindt u verwijzingen naar websites met meer informatie over de algemene coronamaatregelen die gelden, maar ook met overige relevante informatie gerelateerd aan de kinderopvang en COVID-19.

Wijziging quarantaineadvies

Ben je in nauw contact  geweest met iemand die corona heeft, dan hoef je niet meer thuis te blijven. Wel geldt het advies om contact met ouderen en personen met een kwetsbare gezondheid te vermijden. Doe dit tot 10 dagen na het laatste nauwe contact met iemand met corona. Krijg je zelf klachten die op corona kunnen wijzen? Test jezelf dan zo snel mogelijk.

Bij een positieve testuitslag geldt nog steeds, dat je minimaal 5 dagen in isolatie gaat.

Zwangeren

Het advies voor zwangere medewerkers (28 weken en verder) blijft vooralsnog gelden. Dit betekent dat voor zwangere medewerkers vanaf het derde trimester van hun zwangerschap andere, passende werkzaamheden georganiseerd moeten worden.