"Het is gewoon gelukt" - PPS Post oktober 2019

In deze editie van PPS Post zijn we op bezoek op Korte Voorhout 7, waar in het pand van het ministerie van Financiën een verbouwing plaatsvindt. Ook zo’n verbouwing moet zijn plek krijgen binnen een DBFMO-contract. Hoe pak je dat aan? En hoe zorg je dat je het proces op de rails houdt? Daarover praten we met zowel opdrachtgever als opdrachtnemer.

"We houden een probleem niet bij ons"

Op Korte Voorhout 7 in Den Haag staat het ministerie van Financiën. In dit gebouw wordt de voormalige bibliotheek- en documentatieruimte (bidoc) verbouwd tot werk-, overleg- en ontmoetingsplek. Daarbij wordt een andere functie gegeven aan een deel van een gebouw uit een DBFMO-project. En niet zomaar een pand: dit was de eerste DBFMO-renovatie van de Rijksoverheid destijds. Een lastige operatie, nu nog zo’n verbouwing? Of toch niet? Drie enthousiaste mensen staan aan de basis van deze transformatie.

Lees het hele artikel op de website

© Hajo Magré

Voorgenomen gunning Renovatie Herman Gortercomplex

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het besluit genomen om de opdracht voor de renovatie van het Herman Gortercomplex te Utrecht gunnen aan Dura Vermeer Bouw Hengelo. De opdracht is om van drie gedateerde kantoorgebouwen uit de jaren ’90 één modern en zeer duurzaam rijkskantoor te maken.

Lees meer

© Hans Roggen

Eén jaar Regionaal Ontwikkelprogramma

Vorige zomer stemde het Kabinet in met het Regionaal Ontwikkelprogramma (ROP): een gebiedsgerichte aanpak om met het rijksvastgoed kabinetsdoelen zoals woningbouw, arbeidsparticipatie en duurzaamheid te ondersteunen. Staatssecretaris Knops informeerde op 2 juli de Tweede Kamer over de voortgang van de lopende ROP-projecten en de stappen die het Rijksvastgoedbedrijf het afgelopen jaar met de samenwerkingspartners heeft gezet. Ook kondigde hij de routekaart voor verduurzaming van de kantorenportefeuille aan.

Lees meer

© Gerhard van Roon

Rijkswaterstaat Marktdag 2019: 'Andere tijden vragen om andere aanpak'

Hallo morgen! was het thema van deze Marktdag, waar Rijkswaterstaat relaties ontvangt uit de bouwsector, techniek en ICT, maar bijvoorbeeld ook bedrijfsvoering. Naast veel vaste relaties, waren ook vertegenwoordigers uit andere markten, startups, studenten en young professionals uit de bouw uitgenodigd. ‘We leven in andere tijden, die andere uitdagingen geven.’ Zo opende Michèle Blom de Rijkswaterstaat Marktdag, op 2 oktober 2019 in Utrecht. ‘Om goed aangesloten te blijven bij onze maatschappelijke opgaven zal onze portfolio veranderen.’

Lees meer

© Rijkswaterstaat

De techniek achter Sluis Eefde

Aannemerscombinatie Lock to Twente (L2T) is in januari 2018 gestart met de bouw van de tweede sluiskolk in Eefde. De 2e sluiskolk bij Eefde bestaat uit veel technische onderdelen, zoals bijvoorbeeld de sluisdeuren en bedieningsruimte die er samen voor zorgen dat de sluis goed zijn werk kan doen. Alles is goed op elkaar afgestemd en heeft zo zijn eigen taak. Wat als we de sluis vergelijken met een mens?

Lees meer

© Rijkswaterstaat

Colofon

Uitgave en redactie: Ministerie van Financiën, Rijkswaterstaat en Rijksvastgoedbedrijf. Voor meer informatie over PPS bij het Rijk en eerdere nieuwsberichten ga naar onze website of mail naar: info@ppsbijhetrijk.nl