Terugblik 2020: Veerkracht en vitaliteit in een jaar vol samenwerking

Met deze laatste PPS Post van 2020 sluiten we een roerig jaar af. Een jaar vol crises, bedreigingen én kansen. Kansen die ten volle zijn benut. Want 2020 was ondanks alles een jaar vol daadkracht, inspiratie en innovatie. Met samenwerking als verbindende factor.

In deze editie van de PPS Post

Terugblik 2020: Veerkracht en vitaliteit in een jaar vol samenwerking

Lees hier onze weblogbericht met een terugblik op een bijzonder 2020. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar!

Kerst op Plein Den Haag
Beeld: ©Rijksvastgoedbedrijf

‘Mooiste vastgoedportefeuille van Nederland’

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) heeft ‘de mooiste vastgoedportefeuille van Nederland’, zegt directeur Vastgoedbeheer Irene van Munster. En daarbij doelt ze niet alleen op de bekende pareltjes zoals monumenten, musea en paleizen. In nummer 10 van het RVB-magazine KEI staat bijzonder RVB-vastgoed centraal. Van buitensportaccommodaties en pachtboerderijen tot een voormalige Duitse bunker.  

Lees hier de volledige artikelen van KEI nummer 10.

Logo Rijksvastgoedbedrijf
Beeld: ©Rijksvastgoedbedrijf

Update nieuwe Zeesluis IJmuiden

Ook de afgelopen maanden is er ondanks alle coronamaatregelen weer flink voortgang geboekt bij de nieuwe Zeesluis in IJmuiden. En dat leverde vele tot de verbeelding sprekende beelden op. Rijkswaterstaat toont via een regelmatige statusupdate weer een aantal fraaie staaltjes van precisiewerk. Zo is de reservedeur van het droogdok geplaatst en is het binnenhoofd van de sluis voorzien van een zogenaamde bovenrolwagen. Dat en nog veel meer is begin december fraai in beeld gebracht.

Kijk hier voor de hele fotoreportage.

Bovenrolwagen Zeesluis IJmuiden
Beeld: ©Ko van Leeuwen

Eerste elektrische 25 tons graafmachine in gebruik genomen

Onlangs werd in een project op de A16 de eerste volledig elektrische 25 tons graafmachine van Nederland in gebruik genomen. Hiermee is het eerste project dat gebruik maakt van de pilotregeling voor een emissievrije bouwplaats een feit. Maar zeker niet de laatste. In de eerste helft van 2021 volgt meer elektrisch materieel. En daarna zullen vele initiatieven volgen die bijdragen aan het verduurzamen van de bouwsector.

Lees hier het hele duurzame verhaal.

Elektrische graafmachine
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Project ViA15 bewaakt belangen stakeholders

Rekening houden met wensen en belangen van stakeholders en draagvlak creëren voor grote en kleine infrastructuurprojecten. Omgevingsmanagers bij overheid en marktpartijen weten als geen ander hoe belangrijk dat is voor een succesvolle voortgang van een project. Op het project ViA15 organiseren omgevingsmanagers dat via persoonlijke online keukentafelgesprekken met bewoners en betrokkenen. En begin november vonden twee online informatiebijeenkomsten plaats, met een hoge opkomst van maar liefst 250 deelnemers per avond.

Lees hier meer over de keukentafelgesprekken en hier over de informatiebijeenkomsten.

Keukentafelgesprek
Beeld: ©Rijkswaterstaat

Nieuwe inkoopplanning Rijkswaterstaat gepubliceerd

Rijkswaterstaat (RWS) publiceert regelmatig voorgenomen werkzaamheden en aanbestedingen. Hiermee komt RWS tegemoet aan de wens van de markt om zo vroeg mogelijk op de hoogte te zijn van relevante ontwikkelingen en plannen. Ook verbetert RWS stapsgewijs de kerninformatie bij GWW-aanbestedingen. Voor veel GWW-projecten is nu een factsheet beschikbaar met kerninformatie. Marktpartijen kunnen daardoor eerder én beter afwegen welke projecten interessant zijn om op in te schrijven. De meest recente planning (november 2020) is nu in te zien.

Download hier de meest recente versie van de inkoopplanning.  

Gebouw Rijkswaterstaat
Beeld: ©Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie

Colofon

Uitgave en redactie: Ministerie van Financiën, Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf. Voor meer informatie over PPS bij het Rijk en eerdere nieuwsberichten ga naar onze website of mail naar: info@ppsbijhetrijk.nl