Samenwerken binnen DBFMO - PPS Post juli 2020

In deze editie van PPS Post belichten we de samenwerking tussen de Hoge Raad, Rijksvastgoedbedrijf en Poort van Den Haag. Hoe komt het dat deze samenwerking zo soepel verloopt en van welke lessen kunnen soortgelijke projecten profiteren?

Verder in deze editie van PPS Post:

  • Veelzijdigheid is troef Rijksvastgoedbedrijf
  • Jaaroverzichten RVB en RWS
  • Tweede sluis bij Eefde in gebruik
  • Werk ViA15 gaat door, ondanks coronacrisis
  • Fotoreportage nieuwe zeesluis IJmuiden
  • Nieuwe inkoopplanning Rijkswaterstaat gepubliceerd

“Denk in de geest van het contract, maar geef elkaar ook de ruimte.”

De Hoge Raad, Rijksvastgoedbedrijf en Poort van Den Haag werken nauw samen op basis van een DBFMO-contract, voor de realisatie en exploitatie van het (nieuwe) hoofdkwartier van de Hoge Raad in Den Haag. Hoe komt het dat deze samenwerking zo soepel verloopt en van welke lessen kunnen soortgelijke projecten profiteren? In gesprek met Jeroen van der Weijde (HR), Martijn de Haan (RVB), Janet Man (PvDH) en Wies Westerhout (PvDH).

Lees hier het hele interview

Beeld: ©Sebastian van Damme

Veelzijdigheid is troef Rijksvastgoedbedrijf

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft een groot scala aan experts in huis om de vastgoedportefeuille in stand te houden en te ontwikkelen. Veelzijdigheid blijkt de troef en werken in een politiek-bestuurlijke omgeving geeft er een bijzondere dimensie aan. In de nieuwe editie van Kei staat die veelzijdigheid letterlijk centraal. Zoals bij de internationale samenwerking tijdens de renovatie en nieuwbouw van de United States Army Garrison (USAG) Benelux in Brunssum.

Lees hier de hele editie van Kei 9

Beeld: ©Rijksvastgoedbedrijf

Jaaroverzichten RVB en RWS

Rijkswaterstaat (RWS) en Rijksvastgoedbedrijf (RVB) publiceerden hun mooiste resultaten van 2019. Het RVB besteedt naast de jaarcijfers aandacht aan de koninklijke renovatie van Huis ten Bosch en toont hoe het hoofdkantoor van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) aan de Zuidas in Amsterdam in twee jaar tijd vorm kreeg. RWS gaat onder andere in op de bescherming van de kustlijn en de versterking van de Afsluitdijk en laat zien hoe de strategische inzet van bergers helpt om files sneller op te lossen.

Lees hier de jaaroverzichten van RVB en RWS

Beeld: ©Rijksvastgoedbedrijf

Tweede sluis bij Eefde in gebruik

Op 20 april 2020 zijn de tweede sluis bij Eefde en het terrein naast de sluis in gebruik genomen. Naast een belangrijke economische impuls en een betere bereikbaarheid van de regio kunnen door de uitbreiding van het sluizencomplex nu ook grotere, zwaarder beladen binnenvaartschepen de havens in Hengelo, Enschede en Almelo aandoen. Aandachtspunt bij de bouw was behoud van het landschappelijke karakter van het gebied. Er zijn ruim 350 bomen gepland en er verrezen een amfitheater, een speeltuin en een wandelboulevard.

Lees hier het hele bericht

Beeld: ©Rijkswaterstaat

Werk ViA15 gaat door, ondanks coronacrisis

Rijkswaterstaat en GelreGroen werken door aan de voorbereidingen van project ViA15. Kantoormedewerkers doen dat vanuit huis, medewerkers in het veld opereren in een veilige werkomgeving. De coronacrisis heeft wel invloed op de behandeling van de beroepen tegen het Tracébesluit ViA15 door de Raad van State. Deze stond gepland in mei, maar is uitgesteld naar eind juni. Ondertussen werkt GelreGroen het ontwerp van de ViA15 verder uit en neemt aanvullende maatregelen rond hinder, geluid en natuur, bovenop de eisen van Rijkswaterstaat.

Lees hier het hele bericht

Beeld: ©Rijkswaterstaat

Fotoreportage nieuwe zeesluis IJmuiden

De bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden vordert gestaag. Rijkswaterstaat brengt de voortgang in beeld via foto’s en berichten uit april en mei. Van het baggeren van de sluiskolk en de bewapening van de drempelvloer tot en met het storten van de kolkwand en het installeren van buffers. Een handige overzichtskaart maakt alle stadia en onderdelen inzichtelijk.

Kijk hier voor de hele fotoreportage   

Beeld: ©Rijkswaterstaat

Nieuwe inkoopplanning Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat publiceert regelmatig de voorgenomen werkzaamheden en opdrachten, die nog niet zijn aanbesteed. De meest recente editie (juni 2020) van deze inkoopplanning is nu beschikbaar. Ook zijn er voor veel GWW-projecten factsheets beschikbaar met kerninformatie. Marktpartijen kunnen hiermee nog eerder en beter afwegen welke projecten voor hen interessant zijn om op in te schrijven.  

Lees hier het hele bericht

Beeld: ©Rijksoverheid (Mediatheek)

Colofon

Uitgave en redactie: Ministerie van Financiën, Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf. Voor meer informatie over PPS bij het Rijk en eerdere nieuwsberichten ga naar onze website of mail naar: info@ppsbijhetrijk.nl