Splinternieuwe Rechtbank Amsterdam nadert exploitatiefase

PPS Post oktober 2020

In deze editie van PPS Post belichten we de naderende exploitatiefase van de Rechtbank Amsterdam. Hoe bereiden exploitatiemanagers, contractmanager en contracteigenaar zich daar samen op voor?

Verder in deze editie van PPS Post:

“Persoonlijk werkgeluk vanwege het feit dat de omgeving blij is”

Consortium NACH staat aan de lat voor ontwerp, financiering, realisatie, onderhoud en exploitatie van de grootste rechtbank van Nederland. Het gebouw is inmiddels in volle glorie verrezen op de Amsterdamse Zuidas. Half november neemt de Rechtbank Amsterdam het gebouw in gebruik en start de exploitatiefase. Een gedreven dialoog rond 1 hamvraag: hoe bereiden exploitatiemanagers, contractmanager en contracteigenaar zich daar samen op voor?

Lees hier het hele interview.

Rechtbank Amsterdam
Beeld: ©Rijksvastgoedbedrijf

Nieuwe inkoopplanning Rijksvastgoedbedrijf gepubliceerd

Begin augustus 2020 is de nieuwe inkoopplanning van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) gepubliceerd. Hierin staan de verwachte aanbestedingen van het RVB voor de komende periode. Aanpassing van deze planning gebeurt twee keer per jaar: in het voorjaar en het najaar. Met de tweejaarlijkse planning komt het RVB tegemoet aan de wens van de markt om eerder inzicht te krijgen in toekomstige aanbestedingen.

Download hier de meest recente versie van de inkoopplanning.

Rijksvastgoedbedrijf algemeen
Beeld: ©Rijksvastgoedbedrijf / Rijksvastgoedbedrijf

Minister opent eerste rijstroken A9 Gaasperdammertunnel

Op 5 juli 2020 opende minister Van Nieuwenhuizen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de eerste rijstroken van de A9 Gaasperdammertunnel. De tunnel is met 3 km de langste landtunnel van Nederland en gaat in fasen open voor het verkeer. Op het dak van de tunnel komt een park dat de wijken in Amsterdam Zuidoost met elkaar verbindt. De minister is trots op het resultaat: “Omwonenden hebben nu in plaats van een weg, een groot stadspark voor de deur. Daarnaast zorgt deze unieke tunnel voor extra capaciteit op de weg in één van de drukste regio’s van ons land.’

Lees hier het hele bericht.

A9 Gaasperdammertunnel Opening
Beeld: ©Rijkswaterstaat / Rijkswaterstaat

Team Gaasperdammertunnel blikt terug op reusachtig project

Als één integrale organisatie is de afgelopen 5 jaar samengewerkt aan de totstandkoming van de Gaasperdammertunnel. Na een tijd ontstond zelfs de term RIXWAS: een samensmelting van opdrachtgever Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie IXAS. De projectdirecteur, uitvoeringsmanager, onderhoudsmanager en ontwerpmanager blikken samen terug op dit enorme project, waar honderden mensen aan meewerkten. Criteria voor een succesvol project? ‘Stick to the plan en wees transparant en proactief’.

Lees hier het hele verhaal.

A9 Gaasperdammertunnel Interview
Beeld: ©Rijkswaterstaat / Rijkswaterstaat

Onderhoud Sluis Eefde: de werkzaamheden in kaart

Na de renovatie van de Noordersluis in Eefde, krijgt ook de Zuidersluis een grondige opknapbeurt. Naast het vernieuwen van de installaties, worden de sluiskolk, de sluisdeuren en traversen schoongemaakt, geschilderd en hersteld. Ook komt er een nieuw bediengebouw dat vanaf 2022 beide sluizen bedient en op termijn ook die van Hengelo en Delden aanstuurt. Een terug- en vooruitblik op het onderhoud van Sluis Eefde, waar de traversen en sluisdeuren deze zomer voor het eerst in 90 jaar op spectaculaire wijze van hun pek gingen.

Lees hier het hele bericht.

Sluis Eefde
Beeld: ©Rijkswaterstaat / Rijkswaterstaat

Nieuwe Zeesluis IJmuiden opnieuw in beeld

Het gaat goed met de bouw van de nieuwe Zeesluis in IJmuiden. Rijkswaterstaat brengt regelmatig de voortgang in beeld en doet dat deze keer via foto’s en berichten uit augustus 2020. Zo zien we de snijkopzuiger in actie en krijgt een grote hydraulische graafmachine hulp van een zogenaamde doppomp bij het opzuigen van zand. En ondertussen gaat het baggerwerk onverminderd door.  Een overzichtskaart schetst alle stadia en onderdelen.

Kijk hier voor de hele fotoreportage.

Zeesluis IJmuiden
Beeld: ©Rijkswaterstaat / Rijkswaterstaat

Colofon

Uitgave en redactie: Ministerie van Financiën, Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf. Voor meer informatie over PPS bij het Rijk en eerdere nieuwsberichten ga naar onze website of mail naar: info@ppsbijhetrijk.nl