Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Kabinet presenteert voorstellen voor hervormingen toeslagen

Kabinet presenteert voorstellen voor hervormingen toeslagen

Het huidige toeslagenstelsel is onhoudbaar. Het vraagt heel veel van mensen die een toeslag nodig hebben en leidt tot onzekerheid over terugvorderingen en nabetalingen. Een volgend kabinet zal daarom een keuze moeten maken om het stelsel fundamenteel te hervormen. Dat schrijft staatssecretaris Van Huffelen (Financiën) vandaag aan de Tweede Kamer.

Kabinet presenteert voorstellen voor hervormingen toeslagen

Belangrijkste belastingwijzigingen per 1 januari 2021

De Eerste Kamer heeft op 15 december ingestemd met het pakket Belastingplan 2021. Dit betekent dat er vanaf volgend jaar een flink aantal belastingmaatregelen veranderen.

Belangrijkste belastingwijzigingen per 1 januari 2021

Kiezer krijgt meer invloed

Het wetsvoorstel Burgerforum Kiesstelsel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dat het kiesstelsel wijzigt is vandaag in consultatie gegaan. Door de wijziging van het kiesstelsel krijgt de kiezer straks de mogelijkheid om een stem uit te brengen op de gehele lijst van de partij, of op één enkele kandidaat van die partij.

Kiezer krijgt meer invloed

Ruimte voor maatwerk noodzaak in voorstel EU-regels digitale diensten en -markten’

De Europese Commissie heeft vandaag twee voor ondernemers en consumenten belangrijke voorstellen voor regelgeving gepubliceerd. De Digital Services Act is de vernieuwde basis voor digitale diensten en verduidelijkt hun verantwoordelijkheden qua activiteiten en informatie. Via de Digital Markets Act worden toezicht en maatregelen geïntroduceerd voor grote platforms met een poortwachterspositie waar gebruikers nauwelijks omheen kunnen. 

‘Ruimte voor maatwerk noodzaak in voorstel EU-regels digitale diensten en -markten’

Versterking van de interregionale samenwerking

Om de interregionale samenwerking in stand te houden en te intensiveren vond er gisteren wederom een virtuele drielandenbijeenkomst plaats tussen de landbouwministers van Nederland, Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen.

Versterking van de interregionale samenwerking

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl