Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Betaald ouderschapsverlof voor ouders

Betaald ouderschapsverlof voor ouders

Vandaag heeft de Eerste Kamer ingestemd met de wet betaald ouderschapsverlof. Dit wetsvoorstel regelt dat ouders deels betaald ouderschapsverlof kunnen opnemen bij de geboorte van hun kind. De wet betaald ouderschapsverlof zal op 2 augustus 2022 inwerking treden.

Betaald ouderschapsverlof voor ouders

Europees geld beschikbaar voor werk en scholing kwetsbare werkenden

Sectorfondsen en sociale partners kunnen vanaf deze week subsidieaanvragen indienen voor projecten gericht op de begeleiding naar werk en het opleiden van werkenden met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Dit geldt ook voor aanvragen van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) die gericht zijn op scholing en begeleiding naar werk van mensen op dit moment gedetineerd zijn. Er is in totaal 36,5 miljoen euro beschikbaar.

Europees geld beschikbaar voor werk en scholing kwetsbare werkenden

Afghanen geëvacueerd naar Islamabad

Vandaag zijn 46 Afghanen met eindbestemming Nederland op een Pakistaanse vlucht uit Kaboel naar Islamabad geëvacueerd. In deze groep bevinden zich 42 mensen die vallen onder de tolkenregeling, drie mensen die op de Nederlandse evacuatielijst staan onder de motie-Belhaj en één Afghaan met een Nederlandse verblijfsvergunning.

Afghanen geëvacueerd naar Islamabad

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl