Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Extra kabinetsbijdrage aan ruimtevaart en deelname aan Artemis-akkoorden

Extra kabinetsbijdrage aan ruimtevaart en deelname aan Artemis-akkoorden

Ruimtevaarttechnologie kent brede toepassingen, levert meer dan 10.000 banen in Nederland op en is noodzakelijk voor verduurzamings- en digitaliseringsambities. Bovenop de 500 miljoen euro aan publieke ruimtevaartinvesteringen tot en met 2025, heeft het kabinet daarom nog 22,2 miljoen euro vrijgemaakt om het vestigingsklimaat van de NL Space Campus rondom Noordwijk te versterken. De bijdrage gaat naar de modernisering van ESTEC, het technologische hoofdkwartier van de Europese ruimtevaartorganisatie. Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) heeft de Tweede Kamer hierover met een brief geïnformeerd.

Extra kabinetsbijdrage aan ruimtevaart en deelname aan Artemis-akkoorden

Nederlands bewustzijn online veiligheid verbetert, maar nog niet voldoende

De aandacht en actiebereidheid bij Nederlandse bedrijven en consumenten voor digitale veiligheid neemt opnieuw iets toe. Dat blijkt uit Alert Online 2023, het jaarlijkse onderzoek naar cyberbewustzijn in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Volgens minister Micky Adriaansens (EZK) kunnen we echter niet achterover leunen. Meer alertheid en gerichte maatregelen vanuit ondernemers en consumenten met steun van de overheid, zijn noodzakelijk voor veilig digitaal zaken doen.

Nederlands bewustzijn online veiligheid verbetert, maar nog niet voldoende

Mariniers op weg naar Bosnië en Herzegovina

De hoofdmacht van de marinierseenheid is zojuist vanaf Vliegbasis Eindhoven vertrokken naar Bosnië en Herzegovina. Het betreft 100 van de totaal 150 mariniers. Ze gaan deel uitmaken van EUFOR Althea. De andere 50 zijn eerder al naar het Balkanland gegaan.

Mariniers op weg naar Bosnië en Herzegovina

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl