Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Ophokplicht pluimvee geheel ingetrokken

Ophokplicht pluimvee geheel ingetrokken

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft besloten de ophokplicht voor pluimvee per direct in te trekken voor de Gelderse vallei en de Limburgse Peel. Aanleiding hiervoor is dat er sinds december geen uitbraken meer zijn geweest en het aantal besmettingen bij wilde vogels in zowel Nederland als in Europa gering is.

Ophokplicht pluimvee geheel ingetrokken

€ 4 miljoen voor onderzoek naar herstel van biodiversiteit

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) investeren gezamenlijk € 4 miljoen in onderzoek naar een natuurinclusieve samenleving.

€ 4 miljoen voor onderzoek naar herstel van biodiversiteit

Dijkgraaf: stagevergoedingen voor alle studenten

In veel sectoren ontvangen studenten nog geen passende stagevergoeding. Ook ontbreken in veel cao’s afspraken over stagevergoedingen. Daarnaast ontvangen mbo-studenten veel minder vaak zo’n vergoeding dan hun collega-studenten in het hbo en wo, of een lagere vergoeding.

Dijkgraaf: stagevergoedingen voor alle studenten

Extra aandacht voor agressie en aangiftebeleid in zorg en welzijn

Agressie tegen medewerkers in zorg en welzijn is onacceptabel, maar komt helaas veel te vaak voor. Het is belangrijk om aangifte te doen; dit is een van de dingen die je kunt doen en het geeft een krachtig signaal af voor zowel dader als medewerker. Dit wordt echter nog weinig gedaan. Het ministerie van VWS organiseert daarom vanaf 22 april 2024 10 regionale bijeenkomsten over het thema agressie en aangifte in zorg en welzijn.

Extra aandacht voor agressie en aangiftebeleid in zorg en welzijn

Akkoord over nieuwe CAO Rijk

De nieuwe CAO Rijk is vastgesteld. Namens het Rijk tekende staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Binnenlandse Zaken het akkoord daarover vandaag. Onderdeel van de gemaakte afspraken is een gemiddelde loonsverhoging van 9,7%. 

Akkoord over nieuwe CAO Rijk

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl