Twitter @Rijksoverheid

U kunt via Twitter vragen stellen over wetten en regelingen van de Rijksoverheid. 

Stel uw vraag via Twitter

Het kan zijn dat u het antwoord op uw vraag niet kunt vinden op de Rijksoverheid.nl website. Dan kunt u uw vraag stellen via Twitter, maar ook via telefoon of mail.

Beantwoording van uw vraag via Twitter

We zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur online. We streven ernaar uw vraag binnen 2 uur te beantwoorden. Vanwege drukte op dit moment zal het echter langer duren dat u een antwoord van ons krijgt. Onze excuses voor het ongemak. Heeft u vragen over het coronavirus? U kunt dan terecht bij het publieksinformatienummer 0800 - 1351 (tussen 08:00 en 22:00 uur). Ontvangen we een vraag buiten onze openingstijden? Dan beantwoorden we deze zodra we weer online zijn.

In sommige gevallen vragen wij u om contact met ons op te nemen via telefoon of e-mail. Bijvoorbeeld als Twitter zich niet leent voor beantwoording, omdat het antwoord op uw vraag te lang is voor een Twitterbericht.

Als een andere organisatie uw vraag beter kan beantwoorden, verwijzen wij u door. U ontvangt van ons de contactgegevens van de organisatie.

Twitteraccount alleen voor beantwoording van vragen

Via het Twitteraccount @Rijksoverheid beantwoorden we alleen vragen. We nemen geen suggesties, meningen of klachten in behandeling die zijn ingediend via Twitter. Deze kunt u telefonisch of per mail aan ons doorgeven. En @Rijksoverheid doet geen woordvoering of persvoorlichting. Journalisten kunnen terecht bij de persvoorlichters en woordvoerders van de ministeries.

We volgen geen andere twitteraars, alleen als dit nodig is voor direct messages.