Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland

Reist u met een kind naar het buitenland? U kunt dit voorbeeldformulier gebruiken om te laten zien dat u toestemming heeft. De ouders, verzorgers of personen die gezag over het kind hebben moeten u die toestemming geven. Het formulier is niet verplicht maar bevat wel alle informatie die voor een snelle grenscontrole nodig is.

Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland  (PDF | 2 pagina's | 318 kB)

Heeft u vragen over uw situatie of zijn er andere onduidelijkheden?

Is het u niet duidelijk of u toestemming nodig heeft? Lees dan meer over de meest voorkomende situaties op Kinderontvoering.org. 

Heeft u alsnog vragen of verdere uitleg nodig? Of bel naar de vakantievragenlijn van het Centrum IKO op 088-8009000 voor advies op maat. Het Centrum IKO is ook bereikbaar via info@kinderontvoering.org

Toestemmingsformulier in het Engels

Op Government.nl vindt u de Engelse versie van dit formulier: Consent letter for minors travelling abroad. Vanzelfsprekend is het Engelse formulier beter leesbaar voor buitenlandse grensbewakingsbeambten.

Veelgestelde vragen en antwoorden over reizen met een minderjarig kind