Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland

Reist u met een kind naar het buitenland? Dit formulier heeft u nodig om aan te tonen dat personen die het gezag over het kind hebben u hiervoor toestemming hebben gegeven. Het formulier is niet verplicht maar zorgt wel voor een snellere grenscontrole.

Advies op maat

Heeft u vragen over uw situatie of zijn er andere onduidelijkheden? Advies over de meest voorkomende reissituaties vindt u op Kinderontvoering.org. Staat uw situatie er niet bij of wenst u verdere uitleg? Neemt u dan contact op met het Centrum Internationale Kinderontvoering (Centrum IKO). Zij geven u advies op maat. 

Het Centrum IKO is bereikbaar via info@kinderontvoering.org

Toestemmingsformulier in het Engels

Op Government.nl vindt u de Engelse versie van dit formulier: Consent letter for minors travelling abroad. U kunt zelf kiezen of het u het Nederlandse of het Engelse formulier meeneemt. Op beide formulieren staat dezelfde informatie. U kunt ook het Nederlandse formulier naast het Engelse formulier leggen, als dat het invullen van het Engelse formulier gemakkelijker maakt.
Vanzelfsprekend is het Engelse formulier beter leesbaar voor buitenlandse grensbewakingsbeambten.

Veelgestelde vragen en antwoorden over reizen met een minderjarig kind