Aanbieding wetsvoorstel Wet implementatie EU-richtlijn gegevensuitwisseling digitale platformeconomie

Staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) stuurt de Tweede Kamer het wetsvoorstel van de Wet implementatie EU-richtlijn gegevensuitwisseling digitale platformeconomie.

Aanbieding wetsvoorstel Wet implementatie EU-richtlijn gegevensuitwisseling digitale platformeconomie (PDF | 2 pagina's | 106 kB)

De EU-richtlijn (DAC7) wordt gewijzigd. De wijziging staat in het teken van het verplichten van digitale platformen om (fiscale) informatie over hun gebruikers (verkopers) te verstrekken aan de Belastingdienst, en de uitwisseling van deze informatie tussen de belastingautoriteiten van de EU-lidstaten. Het betreft bijvoorbeeld informatie over de verhuur van onroerend goed, de verlening van persoonlijke diensten, de verkoop van goederen of de verhuur van transportmiddelen. De inwerkingtredingsdatum van het wetsvoorstel is 1 januari 2023. Dit betekent dat digitale platformen vanaf 1 januari 2023 de benodigde gegevens over dat jaar moeten gaan registreren. 

Bijlagen