Bedrijven en minister Adriaansens naar digitale technologiebeurs MWC

Bijna 100 Nederlandse bedrijven van startup tot grootbedrijf, kennisinstellingen en overheden nemen van 26 tot en met 29 februari 2024 deel aan het Mobile World Congress (MWC) in het Spaanse Barcelona. Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) bezoekt het evenement op maandag 26 februari. MWC is het grootste mondiale evenement op het gebied van digitale technologieën en -infrastructuur. Bedrijven presenteren er hun producten en diensten aan internationale partners en investeerders.

De deelnemende bedrijven zijn op de beurs verzameld in een NL-Paviljoen. 16 Nederlandse startups zijn bovendien gezamenlijk aanwezig op het evenement Four Years From Now (4FYN) waar zij hun nieuwste innovaties op het gebied van bijvoorbeeld cyber security, eHealth, kunstmatige intelligentie, 6G, apps en cloudtoepassingen laten zien. Het Mobile World Congress is sinds 1987 de grootste vakbeurs op dit gebied met jaarlijks bijna 100.000 bezoekers. Meer dan 2.000 bedrijven zijn in totaal aanwezig in Barcelona en maken daar afspraken over samenwerkingen en investeringen.

Minister Adriaansens heeft naast bezoeken aan Nederlandse bedrijven in het paviljoen ook gesprekken met diverse internationale bedrijven, investeerders en andere ministers die verantwoordelijk zijn voor digitale economie en -infrastructuur.

“Nederland heeft op dit moment nog altijd een toonaangevende digitale infrastructuur. Dat is echter geen gegeven gezien de razendsnelle technologische ontwikkelingen wereldwijd. Ook uit ons recent verschenen onderzoek Staat van de Digitale Infrastructuur blijkt dat we extra moeten investeren in digitalisering van bijvoorbeeld de zorg en maakindustrie. Daarom ben ik ook op het MWC waar de nieuwste ontwikkelingen samen komen. Mijn doel is om daar onze techbedrijven en startups in positie te brengen om kennis, investeringen en partners te vinden en internationaal te groeien. Zo kunnen we een digitale koploper blijven”, aldus de minister.