Uitnodigen bewindspersoon ministerie van Justitie en Veiligheid

De bewindspersonen van het ministerie van JenV ontvangen jaarlijks veel uitnodigingen voor een werkbezoek of een optreden. Zij stellen deze uitnodigingen zeer op prijs. Helaas kunnen ze niet overal op ingaan; ze moeten selectief zijn. Om weloverwogen keuzes te kunnen maken, is het voor ons belangrijk dat u in uw uitnodiging zoveel mogelijk relevante gegevens opneemt over het programma en over de mogelijke rol van de bewindspersoon tijdens het werkbezoek of het optreden. Alleen goed uitgewerkte uitnodigingen kunnen worden beoordeeld.

Waar moet u op letten bij uw verzoek?

Nodig de juiste bewindspersoon uit

Een uitnodiging voor een bijeenkomst waarvan het onderwerp buiten het takenpakket van de bewindspersoon valt, maakt geen kans. Bekijk daarvoor het takenpakket van de bewindspersonen.

Verstuur uw uitnodiging ruim op tijd

Dien uw uitnodiging minstens 3 maanden vóór de datum van het werkbezoek of optreden in. Een uitnodiging op het laatste moment is vrijwel niet meer in de agenda in te passen. Het duurt circa 4 weken voordat u antwoord krijgt. Zo weet u nog ruim op tijd of de bewindspersoon op uw uitnodiging ingaat. 

Toezegging onder voorbehoud

Mocht de bewindspersoon positief op uw uitnodiging hebben gereageerd, houd er dan rekening mee dat een toezegging altijd 'onder voorbehoud' is. Er kan iets tussen komen waardoor de bewindspersoon moet afzeggen, bijvoorbeeld omdat de minister of staatssecretaris wordt verwacht in de Tweede Kamer voor overleg. Zorg op het moment dat u de bewindspersoon uitnodigt om te spreken op uw bijeenkomst, dus altijd voor een ‘plan B’ zodat de bijeenkomst in dat geval toch gewoon kan doorgaan.

Op dinsdag dienen de bewindspersonen beschikbaar te zijn voor het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Op vrijdag zijn de bewindspersonen bij de vergadering van de Ministerraad, die in principe de hele dag duurt. Daarom maken uitnodigingen voor dinsdag en vrijdag weinig kans.

U kunt binnen 4 weken op een reactie van ons rekenen.