Herinneringsmedailles Internationale Missies uitgereikt

Voor hun inzet voor vredesmissies over de hele wereld hebben 41 politieagenten, leden van de Koninklijke Marechaussee en civiele experts gisteren in de Nieuwe Kerk in Den Haag de Herinneringsmedaille Internationale Missies ontvangen.

Vergroot afbeelding
Beeld: Ministerie van Justitie en Veiligheid

Na opening van de ceremonie door minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid, zijn de medailles uitgereikt door minister Bruins Slot van Buitenlandse Zaken, plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten viceadmiraal Boudewijn Boots en Commandant van de Koninklijke Marechaussee luitenant-generaal Annelore Roelofs en plaatsvervangend korpschef van de politie Liesbeth Huyzer.

De gedecoreerde functionarissen hebben bijgedragen aan meer veiligheid en stabiliteit in landen als Mali, Irak, Libië en Oekraïne. Ze helpen onder meer bij de aanpak van grensoverschrijdende, georganiseerde criminaliteit, modernisering van veiligheidsapparaten, en de opbouw van de rechtstaat.

Alle kinderen onder de 16 jaar van de gedecoreerde functionarissen hebben een kindermedaillon ontvangen voor hun steun vanuit het thuisfront.