Hoe vraag ik een DigiD aan in Aruba, Curaçao, Sint Maarten of Bonaire?

Als Nederlander in Aruba, Curaçao, Sint Maarten of Bonaire kunt u online een DigiD aanvragen. Om uw DigiD te activeren, moet u zelf uw activeringscode ophalen bij de DigiD-balie van de Nederlandse Vertegenwoordiging in Oranjestad (Aruba), Willemstad (Curaçao), Philipsburg (Sint Maarten) of de Belastingdienst Caribisch Nederland in Kralendijk (Bonaire). Als AOW’er in Aruba, Curaçao, Sint Maarten of Bonaire kunt u uw DigiD online aanvragen bij de SVB.

DigiD aanvragen

Uw DigiD vanuit het buitenland online aanvragen doet u op digid.nl. Daar leest u stap voor stap hoe u uw DigiD aanvraagt.

Activeringscode ophalen bij DigiD-balie

Nadat u de aanvraag heeft afgerond, ontvangt u per sms en per e-mail een baliecode. Met die code gaat u naar de DigiD-balie in Oranjestad,  Willemstad, Philipsburg of Kralendijk om uw activeringscode op te halen. Dit moet u zelf doen binnen 30 dagen na de aanvraagdatum. Met de activeringscode kunt u uw DigiD activeren op Digid.nl.

Uw DigiD-activeringscode ophalen in Oranjestad

Bij de Vertegenwoordiging van Nederland in Oranjestad moet u een afspraak maken om uw DigiD-activeringscode op te halen. Een afspraak maken kan via vnoinfo@minbzk.nl of +297 525 28 66.

Uw DigiD-activeringscode ophalen in Philipsburg

Bij de Vertegenwoordiging van Nederland in Philipsburg moet u een afspraak maken om uw DigiD-activeringscode op te halen. Een afspraak maken kan via vnpinfo@minbzk.nl of +1 721 543 01 40/4.

Uw DigiD-activeringscode ophalen in Willemstad

Bij de Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad moet u een afspraak maken om uw DigiD-activeringscode op te halen. Een afspraak maken kan via vnwinfo@minbzk.nl of +599 94 34 32 00.

Uw DigiD-activeringscode ophalen in Kralendijk

Bij de Belastingdienst Caribisch Nederland moet u een afspraak maken om uw DigiD-activeringscode op te halen. Een afspraak maken kan via +599 715 88 06.

Documenten meenemen naar DigiD-balie

U moet de volgende documenten meenemen naar de DigiD-balie:

  • uw baliecode die u per sms en per e-mail heeft ontvangen;
  • uw Nederlandse paspoort of ID-kaart (waarvan u het documentnummer tijdens de aanvraag heeft ingevuld);
  • uw Burgerservicenummer (BSN nummer) op papier als dat nummer niet in het paspoort staat.

AOW’er op Aruba, Curacao, Sint Maarten of Bonaire

Woont u op Aruba, Curaçao, Sint Maarten of Bonaire en ontvangt u een AOW-pensioen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB)? U hoeft niet zelf naar een DigiD-balie te gaan om uw activeringscode op te halen. U kunt online uw DigiD bij de SVB aanvragen.

DigiD verplicht?

DigiD staat voor Digitale Identiteit. Uw DigiD gebruikt u om u te legitimeren op internet. Zo weten organisaties dat ze ook echt met u te maken hebben. U bent niet verplicht een DigiD te gebruiken, maar inmiddels werken veel overheidsorganisaties met DigiD. Bijvoorbeeld de Belastingdienst, de SVB en het UWV. Met uw DigiD kunt u gebruikmaken van hun online dienstverlening.

Reisadvies Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Bonaire

Reist u vanuit Nederland naar Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Bonaire? Check voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken: