Zijn mijn nummer en plaats bekend als ik alarmnummer 112 mobiel bel?

Als u 112 belt met uw mobiele telefoon, dan ziet de medewerker van de centrale meldkamer uw locatiegegevens en mobiele gegevens. Hierdoor kunnen de hulpdiensten sneller aanwezig zijn om hulp te verlenen.

Nummerherkenning 112

Het telefoonnummer van iedere oproep verschijnt automatisch in de computer van de alarmcentrale. Uw nummer is dus bekend bij de medewerker van de centrale meldkamer. Hij kan u terugbellen als de verbinding om een of andere reden wordt verbroken.

Locatiegegevens voor hulpdiensten

Locatiegegevens zijn belangrijk als u bijvoorbeeld niet precies weet waar u bent. Of als u gewond bent en niet meer duidelijk kunt maken waar u bent. Daarom wordt de locatie van de zendmast waarmee uw mobiele telefoon verbinding maakt, altijd meegestuurd.

De medewerker van de centrale meldkamer verbindt u door met de meldkamer in uw regio. Hij of zij vraagt ook om uw locatie om te controleren of deze goed ontvangen is.

Advanced Mobile Location bepaalt locatie 112-bellers

Sinds 2019 wordt een nieuwe techniek gebruikt die uw locatie nog nauwkeuriger bepaalt als u 112 belt. Deze techniek heet Advanced Mobile Location (AML). AML werkt op Androidtelefoons (met minimaal versie 4.0) en op iPhones (met minimaal iOS versie 13).

Op de website van de politie staan vragen en antwoorden over Advanced Mobile Location (AML).