Arbeidsomstandigheden: temperatuur en werk

Als u in de buitenlucht werkt, dan is de temperatuur van invloed op uw werkprestaties en uw gezondheid. Zo kan uw werkplek te warm of te koud zijn.

Werken in de zon

Werkt u bijvoorbeeld als schilder, bouwvakker of wegwerker in de buitenlucht? Dan werkt u ook vaak in de zon. Een te lange blootstelling aan direct zonlicht op uw blote huid kan schadelijk zijn. 

Lees meer over werken in de zon op Arboportaal.nl

Werken in de warmte of bij hoge temperaturen

Als u bij hoge temperaturen of met hete producten werkt, kan dit leiden tot minder goede prestaties. Of zelfs tot schade aan uw gezondheid. In de Arbowet staat dat uw werkgever er alles aan moet doen om gezondheidsklachten of gezondheidsschade te voorkomen. 

Lees meer over werken in de warmte of bij hoge temperaturen op Arboportaal.nl.

Werken in de kou

Werkt u in de buitenlucht of in een onverwarmde loods of koelcel? Dan is er een kans dat uw werkplek te koud is. Door werken in de kou loopt u het risico op gezondheidsschade. Lees meer over de maatregelen die uw werkgever moet nemen. En de risico’s van werken in de kou.

Werk en temperatuur: uw eigen situatie

Heeft u vragen over uw individuele situatie, bespreek dit dan met uw werkgever. Komt u er samen niet uit? Dan kunt u contact opnemen met een arbodeskundige of uw arbodienst.
Ook werkgevers kunnen voor vragen over de werksituatie terecht bij een arbodeskundige of uw arbodienst.