Waar kan ik mijn kinderopvangtoeslag regelen?

Uw kinderopvangtoeslag kunt u berekenen, aanvragen en wijzigen op de website van toeslagen.nl. 

Kinderopvangtoeslag berekenen

Wilt u weten of u kinderopvangtoeslag kunt krijgen? En zo ja, hoeveel? Maak dan een proefberekening voor uw kinderopvangtoeslag op de website van toeslagen.nl.

Kinderopvangtoeslag aanvragen

U kunt kinderopvangtoeslag aanvragen op de website van toeslagen.nl. Dit moet u doen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht daarom niet te lang met aanvragen, anders loopt u kinderopvangtoeslag mis. 

Kinderopvangtoeslag aanvragen vanuit het buitenland

U kunt kinderopvangtoeslag aanvragen vanuit het buitenland op de website van toeslagen.nl. Dit moet u doen binnen 3 maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Wacht daarom niet te lang met aanvragen, anders loopt u kinderopvangtoeslag mis. 

Wijziging kinderopvangtoeslag doorgeven

Wijzigt uw inkomen terwijl u kinderopvangtoeslag ontvangt? Of wijzigt de soort opvang, het aantal opvanguren en het aantal kinderen dat naar de opvang gaat? Geef binnen 4 weken wijzigingen voor uw kinderopvangtoeslag door aan de Dienst Toeslagen. Zo voorkomt u dat u teveel toeslag ontvangt en dat moet terugbetalen. Of juist een toeslag misloopt.