Hoe krijg ik als particulier subsidie voor mijn elektrische auto?

Wanneer u als particulier een nieuwe of gebruikte elektrische auto koopt kunt u jaarlijks voor subsidie in aanmerking komen. Ieder jaar is een bepaald bedrag beschikbaar. Daarvoor geldt per jaar: op is op. Het maakt niet uit of u een nieuwe of gebruikte elektrische auto koopt. De subsidie Elektrische personenauto’s particulieren (SEPP) geldt ook voor particulieren die privé een elektrische auto willen leasen.

Aanvraag subsidie via DigiD indienen

U kunt de subsidie Elektrische personenauto’s particulieren aanvragen via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De regeling geldt alleen voor elektrische personenauto’s die zijn gekocht of geleaset in het jaar waarin u de subsidie aanvraagt. De aanvraag indienen gaat met gebruik van uw DigiD.

Vragen over de subsidieregeling?

Veelgestelde vragen over de subsidieregeling SEPP vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Geen subsidie voor plug-in hybride auto’s

Plug-in hybride auto’s zijn auto’s die kunnen rijden op elektriciteit en op fossiele brandstoffen. Deze auto’s rijden gemiddeld zuiniger dan auto’s die alleen op fossiele brandstoffen rijden. Maar zij stoten nog steeds CO2 uit. Hiermee zijn ze op de lange termijn geen oplossing voor het klimaatprobleem. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat in 2030 alle nieuwe auto’s die op de markt komen emissieloos zijn. Daarom zet de overheid de subsidie alleen in op 100% elektrische auto’s.

Reden voor de subsidieregeling Elektrische personenauto’s particulieren

Elektrische auto’s stoten geen broeikasgassen uit, zijn goed voor het klimaat en de schone lucht. Met de subsidie wil het kabinet elektrisch autorijden voor meer mensen aantrekkelijk maken. Ook komen er meer nieuwe elektrische auto’s op de markt. Daardoor wordt de markt voor nieuwe en gebruikte auto’s groter. Dit maakt de overstap naar een elektrische auto kleiner.