Vaccinatiebewijs als coronabewijs

Bent u volledig gevaccineerd tegen het coronavirus? Dan kunt u uw bewijs van vaccinatie met CoronaCheck omzetten in een coronabewijs. Bijvoorbeeld om op reis te gaan binnen de EU/Schengen.

Maak uw QR-code via Coronacheck.nl.

Vaccinatiebewijs maken via CoronaCheck

U kunt via de CoronaCheck-app een digitaal coronabewijs maken. Of op CoronaCheck.nl een papieren vaccinatiebewijs printen. Dat bewijs kunt u bijvoorbeeld gebruiken om te reizen. Bekijk altijd het reisadvies van uw bestemming voordat u op reis gaat.

Aangesloten op RIVM en GGD

CoronaCheck haalt vaccinatiegegevens op uit de systemen van het RIVM en de GGD. Als u toestemming hebt gegeven om uw gegevens met het RIVM te delen, heeft de zorgverlener die u geprikt heeft uw gegevens doorgegeven aan het RIVM. Maar ook zonder deze toestemming kunt u een vaccinatiebewijs krijgen. Bent u kort geleden gevaccineerd? Het kan tot 3 dagen duren voordat u uw gegevens kunt ophalen met CoronaCheck.

Vaccinatiebewijs voor reizen buiten EU/Schengen

Reist u naar een gebied buiten EU/Schengen? Niet alle landen werken met CoronaCheck. Meestal mag u niet met uw vaccinatiebewijs en andere coronabewijzen in CoronaCheck een land inreizen. Bekijk daarom het reisadvies van uw bestemming om te zien met welke coronabewijzen u naar een gebied kunt reizen en aan welke eisen ze moeten voldoen.