Vaccinatiebewijs als coronabewijs

Heeft u een coronaprik gekregen? Dan kunt u een vaccinatiebewijs ophalen met de CoronaCheck-app of via CoronaCheck.nl.
Maak uw QR-code via Coronacheck.nl.

Vaccinatiebewijs maken via CoronaCheck

U kunt via de CoronaCheck-app of op coronacheck.nl een digitaal vaccinatiebewijs maken. Op deze website kunt u ook een papieren vaccinatiebewijs maken. Die kunt u dan zelf uitprinten.

Aangesloten op RIVM en GGD

CoronaCheck haalt vaccinatiegegevens op uit de systemen van het RIVM en de GGD. Heeft u toestemming gegeven om uw gegevens met het RIVM te delen? Dan heeft de zorgverlener die u geprikt heeft uw gegevens doorgegeven aan het RIVM. Maar ook zonder deze toestemming kunt u een vaccinatiebewijs krijgen. Bent u kort geleden gevaccineerd? Het kan tot 3 dagen duren voordat u uw gegevens kunt ophalen met CoronaCheck.

Vaccinatiebewijs voor reizen buiten EU/Schengen

Reist u naar een gebied buiten EU/Schengen? Niet alle landen werken met CoronaCheck. Bekijk daarom het reisadvies van uw bestemming. Daarin staat of u een coronabewijs nodig heeft, en aan welke eisen dit moet voldoen.

Bevestiging na coronaprik is geen officieel bewijs

Bij sommige GGD’en krijgt u een kaartje of papier met de bevestiging van uw coronaprik. Hierop staat bijvoorbeeld welk vaccin u kreeg. Dit registratiekaartje is geen officieel bewijs.

Bevestiging in geel vaccinatieboekje

Heeft u een geel vaccinatieboekje? Dan kunt u als u dat wilt het registratiekaartje zelf invoegen of bewaren in dit boekje. U kunt ook de GGD vragen om de coronaprik in het gele boekje te registreren. Het gele boekje is geen officieel vaccinatiebewijs.

Bent u al gevaccineerd? Ook dan kunt u een registratie van uw coronaprik van de GGD krijgen in het gele boekje. Wilt u weten waar u hiervoor terecht kunt? Kijk dan op de website van de regionale GGD waar u eerder gevaccineerd bent.