Herhaalprik en coronabewijs

Heeft u een herhaalprik gehaald? Dan kunt u die direct toevoegen aan uw vaccinatiebewijs. De herhaalprik is een extra prik die helpt om de bescherming tegen het coronavirus en nieuwe varianten hoog te houden.

Sinds 1 februari 2022 is uw vaccinatiebewijs 270 dagen na de laatste prik uit de basisserie geldig binnen Europa. De herhaalprik heeft nog geen geldigheidsduur en verloopt dus nog niet.

Meteen geldige QR-code na herhaalprik

Een herhaalprik is een aanvulling op uw coronabewijs. Heeft u een herhaalprik gehaald? Dan kunt u die direct toevoegen aan uw vaccinatiebewijs. U hoeft niet opnieuw 2 weken te wachten om een geldige QR-code te regelen als u een herhaalprik krijgt.

Herhaalprik in de CoronaCheck-app

Bij het internationale bewijs staat de vaccinatie per prik vermeld. U krijgt voor elke prik een aparte QR-code. De gegevens over de prik staan bij de details van de QR-code.

Heeft u 2 prikken en een boosterprik gekregen?

In uw internationale bewijs krijgt u 3 QR codes: 1/2, 2/2  en 3/3. Het maakt niet uit of u uw boosterprik binnen of na de 270 dagen na de basisserie haalde. Uw vaccinatiebewijs is geldig vanaf het moment dat u de boosterprik kreeg. 

Heeft u 2 prikken, een boosterprik en een herhaalprik gekregen?

In uw internationale bewijs krijgt u 4 QR codes: 1/2, 2/2, 3/3 en 4/4. Het maakt niet uit of u uw herhaalprik binnen of na de 270 dagen na de basisserie haalde. Uw vaccinatiebewijs is geldig vanaf het moment dat u de boosterprik kreeg. 

Heeft u corona gehad en 1 vaccinatie? Of bent u met Janssen geprikt? En kreeg u daarna een boostervaccinatie en/of een herhaalprik?

In uw internationale bewijs krijgt u 2 QR codes: 1/1 en 2/1. Zo ziet u dat de afgeronde basisserie uit 1 vaccin bestond. Dit is sinds 1 februari automatisch gewijzigd in de CoronaCheck-app. Als u na de boostervaccinatie een herhaalprik krijgt, dan krijgt u 3 QR codes: 1/1, 2/1 en 3/1. 

Buitenlandse basisserie

Heeft u de basisserie afgerond in het buitenland en heeft u daar een bewijs van? Dan kunt u met de booster in Nederland een Nederlands coronabewijs krijgen om te reizen (DCC).

Lees voor u op reis gaat altijd eerst de reisadviezen voor het land dat u bezoekt.