Situaties zonder geldig vaccinatiebewijs

Heeft u geen geldig vaccinatiebewijs? Misschien komt het omdat er een probleem is met uw gegevens of omdat u in het buitenland bent gevaccineerd. Of omdat u niet volledig bent gevaccineerd.

Gevaccineerd in het buitenland

Heeft u problemen om een vaccinatiebewijs op te halen via CoronaCheck omdat u (deels) in het buitenland bent gevaccineerd? Bekijk dan de pagina met mogelijke problemen en oplossingen als u gevaccineerd bent in het buitenland.

Probleem met vaccinatiegegevens

In deze situaties moet u eerst uw gegevens laten aanpassen om een geldig vaccinatiebewijs te krijgen. Of u moet de zorgverlener die u vaccineerde een geldig vaccinatiebewijs laten uitprinten:

Gegevens aanpassen bij zorgverlener die u prik gaf

  • Vaccinatie bij GGD
    Heeft u uw vaccinatie(s) gekregen bij de GGD? En twijfelt u of u de informatie juist hebt aangegeven? Of heeft u problemen bij het maken van een vaccinatiebewijs? Neem dan contact op met de GGD via 0800-5090. Zij controleren dit voor u. Het kan daarna een aantal dagen duren voordat een aanpassing ook te zien is in CoronaCheck.
  • Vaccinatie door huisarts, ziekenhuis of instelling
    Bent u door uw huisarts, ziekenhuis of door een instelling gevaccineerd? Uw huisarts, ziekenhuis of de instelling die u heeft gevaccineerd kan uw gegevens aanpassen en een papieren vaccinatiebewijs voor u uitprinten. Kijk op de website van de zorgverlener hoe dit werkt. Of stuur een e-mail. Doe dit pas als u ook echt een vaccinatiebewijs nodig heeft. Bij veel zorgverleners is het nu erg druk.
     

Niet volledig gevaccineerd

In deze situaties moet u eerst zorgen dat u volledig wordt gevaccineerd om een vaccinatiebewijs te kunnen krijgen:

Geen geldig vaccinatiebewijs, toch op reis of naar evenement?

Wilt u al snel op reis? Dan kunt u een coronabewijs om te reizen krijgen door een coronatest te laten doen.

Wilt u naar de horeca, evenement of andere activiteit in Nederland? Dan kunt u een test doen voor een coronatoegangsbewijs.

Gele boekje geen vaccinatiebewijs

Heeft u een bevestiging van uw coronavaccinatie in het gele boekje? Dit is geen officieel vaccinatiebewijs. U kunt deze dan ook meestal niet gebruiken als bewijs om te reizen.