Vaccinatiebewijs als coronabewijs

Bent u volledig gevaccineerd tegen het coronavirus? Dan kunt u uw bewijs van vaccinatie met CoronaCheck omzetten in een coronabewijs. Bijvoorbeeld om op reis te gaan binnen Europa of voor toegang tot evenementen en horeca in Nederland. CoronaCheck kunt u meestal niet gebruiken voor reizen buiten de EU.

Maak uw QR-code via Coronacheck.nl.

Vaccinatiebewijs maken via CoronaCheck voor reizen binnen EU en voor evenementen

U kunt via de CoronaCheck-app een digitaal coronabewijs maken. Of op CoronaCheck.nl een papieren vaccinatiebewijs printen. Dat bewijs kunt u gebruiken als:

CoronaCheck kunt u niet gebruiken als vaccinatiebewijs voor reizen buiten Europa. Bekijk hiervoor het reisadvies van uw bestemming (Wijsopreis.nl).

Aangesloten op RIVM en GGD

CoronaCheck haalt vaccinatiegegevens op uit de systemen van het RIVM en de GGD. Als u toestemming hebt gegeven om uw gegevens met het RIVM te delen, heeft de zorgverlener die u geprikt heeft uw gegevens doorgegeven aan het RIVM. Maar ook zonder deze toestemming kunt u een vaccinatiebewijs krijgen. Bent u kort geleden gevaccineerd? Het kan tot 3 dagen duren voordat u uw gegevens kunt ophalen met CoronaCheck.

Vaccinatiebewijs voor reizen buiten Europa

Reist u naar een gebied buiten Europa? Dan mag u meestal niet met CoronaCheck een land inreizen om uw vaccinatiebewijs en andere coronabewijzen te laten zien. Bekijk het reisadvies van uw bestemming (Wijsopreis.nl) om te zien met welke coronabewijzen u naar een gebied kunt reizen en aan welke eisen ze moeten voldoen.