Coronatoegangsbewijs voor evenementen met CoronaCheck

Wilt u naar een evenement of activiteit in Nederland? Zoals een festival, cultureel uitje of sportactiviteit. Dan kan het bijvoorbeeld zijn dat de eigenaar of organisator van het evenement u vraagt om een coronatoegangsbewijs. Dit kan een negatieve testuitslag zijn, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. U kunt deze 3 coronatoegangsbewijzen laten zien via de CoronaCheck-app.

3 manieren voor coronatoegangsbewijs

U kunt op 1 van deze 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:

 • Vaccinatiebewijs:
  Volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. Vanaf zaterdag 10 juli is in Nederland een vaccinatie geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. 
 • Herstelbewijs
  Bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
 • Testbewijs
  Een negatieve testuitslag van minder dan 40 uur voor het evenement. (Per 13 juli 2021: een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenementl)

Checklist naar evenement of activiteit met CoronaCheck

Neem de volgende 4  stappen zodat u naar een evenement of activiteit in Nederland kunt waarbij een coronatoegangsbewijs vereist is.

Privacy CoronaCheck-app

In de privacyverklaring CoronaCheck staat hoe de app omgaat met uw gegevens. Dit zijn de belangrijkste punten:

 • Uw gegevens worden nergens centraal opgeslagen.
 • Uw GPS- of locatiegegevens worden niet gebruikt of bewaard.

Ontwikkeling app

De broncode van de apps CoronaCheck en CoronaCheck Scanner is voor iedereen toegankelijk (open source - GitHub.nl). Via de Community Code4NL en GitHub kunnen mensen die interesse hebben een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de apps.

Meer informatie over coronabewijzen