Coronatoegangsbewijs voor evenementen met CoronaCheck

14 september 2021: De informatie op deze pagina verandert mogelijk op basis van de persconferentie van het kabinet van 19.00 uur.

Wilt u naar een evenement of activiteit in Nederland? Zoals een festival, cultureel uitje of sportactiviteit? De eigenaar of organisator kan u vragen om een coronatoegangsbewijs: een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Met CoronaCheck kunt u deze coronabewijzen laten zien.

3 manieren voor coronatoegangsbewijs

U kunt op 1 van deze 3 manieren een coronatoegangsbewijs krijgen:

 • Vaccinatiebewijs:
  Volledige coronavaccinatie. Met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat u volledig bent gevaccineerd. Bent u op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is uw vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan CoronaCheck uw vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.
 • Herstelbewijs
  Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.
 • Testbewijs
  Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

Checklist naar evenement of activiteit met CoronaCheck

Wilt u naar een evenement of activiteit in Nederland waarvoor u een coronatoegangsbewijs nodig heeft? Neem dan de volgende 4 stappen.

Stap 1: Download CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl

Stap 2: upload uw coronabewijs

Upload 1 van de volgende 3 bewijzen in de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl:

Stap 3: Laat QR-code scannen bij ingang evenement

Stap 4: Naar binnen met legitimatiebewijs en toegangskaartje

Coronaklachten: niet naar een activiteit

Heeft u ondanks de negatieve testuitslag toch klachten die passen bij het coronavirus? Ga dan niet naar de activiteit. En laat u testen op het coronavirus bij de GGD

Gegevens QR-code

Met de QR-code van het coronatoegangsbewijs ziet de persoon die uw code scant alleen uw:

 • voorletters van uw naam; en
 • geboortedag en -maand.

De CoronaCheck-app laat niet zien of u getest, gevaccineerd of recent hersteld bent. De persoon die de QR-code scant, ziet alleen een groen scherm.

Toeristen en bezoekers gebruiken eigen coronabewijs

Europese landen hebben afgesproken dat ieder land een systeem voor coronabewijzen moet hebben. Dat noemen zij het EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC). In Nederland gaat het coronabewijs via de app en website CoronaCheck.

Internationale QR-code in Nederland gebruiken

Bent u op bezoek in Nederland én wilt u naar een activiteit? En bent u met een Europees Digitaal Corona Certificaat (DCC) van een ander land naar Nederland gekomen? U kunt dezelfde QR-code ook gebruiken om naar een activiteit te gaan. Dit is meestal als uw DCC gebaseerd is op een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs.

Negatieve testuitslag maximaal 24 uur geldig

Heeft u een DCC met een testbewijs? Dan mag uw negatieve test bij de start van de activiteit niet ouder zijn dan 24 uur. Is uw test te lang geleden? Laat u dan opnieuw testen om toegang te krijgen voor het evenement. U kunt deze Nederlandse testuitslag niet in een andere Europese app uploaden. Ga naar CoronaCheck.nl om uw negatieve testuitslag om te zetten in een QR-code voor uw activiteit.

Privacy CoronaCheck-app

In de privacyverklaring CoronaCheck staat hoe de app omgaat met uw gegevens. Dit zijn de belangrijkste punten:

 • Uw gegevens worden nergens centraal opgeslagen.
 • Uw GPS- of locatiegegevens worden niet gebruikt of bewaard.