Coronatoegangsbewijs in de horeca

26 november 2021: De informatie op deze pagina wordt mogelijk aangepast na de persconferentie van het kabinet van 19.00 uur.

Bezoekers van de horeca hebben een coronatoegangsbewijs nodig. In een aantal gemeenten krijgen horecabezoekers een polsbandje na controle van hun coronatoegangsbewijs en ID-bewijs. Lees wanneer u wel en wanneer u geen coronatoegangsbewijs nodig heeft.

Als ergens het coronatoegangsbewijs verplicht is, dan geldt die verplichting voor iedereen van 13 jaar jaar en ouder. Vanaf 14 jaar moet iedereen ook zijn of haar ID-bewijs laten zien. Als geldig ID-bewijs gebruikt u uw identiteitskaart, paspoort of rijbewijs.

Uitzonderingen horeca

Op sommige plekken waar u kunt eten en/of drinken heeft u geen coronatoegangsbewijs nodig. Zoals bij een tankstation of bij een uitvaart. Lees meer over waar u een coronatoegangsbewijs nodig heeft.

Voor organisatoren

Gaat u werken met coronatoegangsbewijzen? Bekijk dan de informatie over coronatoegangsbewijzen voor ondernemers. U moet ook rekening houden met de andere regels voor de horeca. Bijvoorbeeld openingstijden.

Controle op polsbandjes in plaats van coronatoegangsbewijs en ID-bewijs

Op plekken waar dat moet, controleren ondernemers aan de deur uw coronatoegangsbewijs en identiteit. Een aantal gemeenten helpt ondernemers door bezoekers een polsbandje te geven. U krijgt dit polsbandje op 1 of meer plekken in de gemeente. Met dit polsbandje kunt u terecht bij de horeca in die gemeente. 

Gemeenten mogen met polsbandjes werken. Er zijn wel regels. U krijgt dit polsbandje alleen na controle van uw coronatoegangsbewijs en ID-bewijs. Er zijn eisen aan het polsbandje:

  • Het polsbandje geldt alleen voor aangewezen gebieden binnen de gemeente.
  • U krijgt alleen toegang tot die locatie of activiteit.
  • Het polsbandje is een beperkte tijd te gebruiken.
  • U kunt het polsbandje niet aan iemand anders geven. 

De ondernemer mag nog steeds aan de deur uw QR-code en ID-bewijs controleren. Ook als u een polsbandje heeft.

Bekijk ook: