Coronatoegangsbewijs in de horeca

Bezoekers van de horeca hebben vanaf 25 september 2021 een coronatoegangsbewijs nodig. Lees wanneer u wel en wanneer u geen coronatoegangsbewijs nodig heeft. In een aantal gemeenten krijgen horeca-bezoekers een polsbandje na controle van hun coronatoegangsbewijs en ID-bewijs.

Uitzonderingen horeca

Op sommige plekken waar u kunt eten en/of drinken heeft u geen coronatoegangsbewijs nodig. Zoals bij een tankstation of bij een uitvaart. Lees meer over waar u een coronatoegangsbewijs nodig heeft.

Voor organisatoren

Gaat u werken met coronatoegangsbewijzen? Bekijk dan de informatie over coronatoegangsbewijzen voor ondernemers. U moet ook rekening houden met de andere regels voor de horeca. Bijvoorbeeld openingstijden.

Controle op polsbandjes in plaats van coronatoegangsbewijs en ID-bewijs

Op plekken waar dat moet, controleren ondernemers aan de deur uw coronatoegangsbewijs en identiteit. Een aantal gemeenten helpt ondernemers door bezoekers een polsbandje te geven. U krijgt dit polsbandje op 1 of meer plekken in de gemeente. Met dit polsbandje kunt u terecht bij de horeca in die gemeente. 

Gemeenten mogen met polsbandjes werken. Er zijn wel regels. U krijgt dit polsbandje alleen na controle van uw coronatoegangsbewijs en ID-bewijs. Er zijn eisen aan het polsbandje:

  • Het polsbandje geldt alleen voor aangewezen gebieden binnen de gemeente.
  • U krijgt alleen toegang tot die locatie of activiteit.
  • Het polsbandje is een beperkte tijd te gebruiken.
  • U kunt het polsbandje niet aan iemand anders geven. 

De ondernemer mag nog steeds aan de deur uw QR-code en ID-bewijs controleren. Ook als u een polsbandje heeft.

Bekijk ook: