Wanneer heb ik recht op geld uit het mbo-studentenfonds?

Je kunt mogelijk geld krijgen bij studievertraging, als je ouders een minimuminkomen hebben of als je in de studentenraad zit. Lees hieronder de voorwaarden voor een vergoeding uit het mbo-studentenfonds. Je vraagt de vergoeding aan op je mbo-school.  

Voorwaarden mbo-studentenfonds bij studievertraging

Heb je vanwege een geldige reden studievertraging opgelopen? Dan kun je een beroep doen op een speciaal fonds op je mbo-school. Als je geen recht meer hebt op studiefinanciering, krijg je dan geld uit het fonds. Alleen studenten die een Beroepsopleidende leerweg (BOL) volgen, hebben recht op deze ondersteuning.  

Geldige redenen voor studievertraging zijn bijvoorbeeld ziekte, zwanger worden, het hebben van een beperking of bijzondere familieomstandigheden. Vraag op je mbo-school naar de voorwaarden. De voorwaarden voor een vergoeding bij bijzondere omstandigheden bepaalt de school zelf.

Mbo-studentenfonds voor gezin met minimuminkomen

Je kunt steun krijgen uit het fonds als je onvoldoende geld hebt om lesmiddelen aan te schaffen, zoals een laptop, boeken of werkkleding. Dit geldt alleen als je een BOL-opleiding volgt. Ook moet je onder de 18 jaar zijn, omdat je dan nog geen studiefinanciering krijgt. 

Mbo-studentenfonds voor deelname studentenraad

Zit je in de studentenraad van je mbo-school? Of zet je je op een andere manier in voor je school? Dan kun je een vergoeding aanvragen. Vraag bij je school na voor welke activiteiten je een vergoeding kunt aanvragen.

Vergoeding mbo-studentenfonds aanvragen

Je vraagt de vergoeding aan bij je mbo-school. Weet je niet zeker of je aan de voorwaarden voldoet? Vraag dit dan na bij je mbo-school.