Krijg ik een vaccinatiebewijs na de prik tegen corona? En hoe zit dat met het gele boekje?

Via de app en website van CoronaCheck kunt u een officieel vaccinatiebewijs regelen. Het kaartje of papier met de bevestiging van uw vaccinatie dat u meekrijgt is geen officieel vaccinatiebewijs. Het gele boekje is in Nederland ook geen officieel bewijs.

Bevestiging na elke prik is geen officieel bewijs

U krijgt na elke prik een bevestiging van de inenting. Hierop staat bijvoorbeeld welk vaccin u kreeg. Ook als u 2 of 3 prikken krijgt, ontvangt u na elke prik een bevestiging op papier. Het is belangrijk deze bevestiging goed te bewaren, ook voor uw eigen administratie. 

Bevestiging in geel vaccinatieboekje

Heeft u een geel vaccinatieboekje? Dan kunt u als u dat wilt de bevestiging zelf invoegen of bewaren in dit boekje. U kunt ook de GGD vragen om de coronavaccinatie in het gele boekje te registreren. Het gele boekje is geen officieel vaccinatiebewijs.

Bent u al gevaccineerd? Ook dan kunt u alsnog een registratie van uw coronavaccinatie van de GGD krijgen in het gele boekje. Wilt u weten waar u hiervoor terecht kunt? Kijk dan op de website van de regionale GGD waar u eerder gevaccineerd bent.

Officieel vaccinatiebewijs regelen via CoronaCheck

Voldoet aan de eisen voor een vaccinatiebewijs? Dan kunt u dit regelen, bijvoorbeeld als

U kunt dit doen met de CoronaCheck-app. Of met een papieren bewijs.

Vaccinatiebewijzen buiten Europa

Wilt u naar een land buiten Europa reizen? In het reisadvies leest u welke regels en eisen er voor vaccinatie gelden. Sommige landen hebben andere regels dan Nederland.