Wanneer krijg ik een slimme meter?

Veel oude meters zijn al vervangen door slimme exemplaren. Netbeheerders proberen zo snel mogelijk iedereen een slimme meter aan te bieden. Heeft u nog geen slimme meter? Dan krijgt u op korte termijn een brief van uw netbeheerder. U kunt ook zelf een slimme meter aanvragen. 

Netbeheerder levert de slimme meter

U krijgt van uw netbeheerder een brief met het aanbod voor een slimme meter. Uw netbeheerder is het bedrijf dat in uw woonplaats verantwoordelijk is voor aanleg en onderhoud van het energienetwerk. U kunt uw netbeheerder vinden op Eancodeboek.nl door uw adres in te vullen.

Uw netbeheerder biedt de slimme meter aan en is ook verantwoordelijk voor de plaatsing. Een installateur plaatst de slimme meter in opdracht van de netbeheerder. 

Eerder een slimme meter aanvragen

U kunt ook zelf een slimme meter aanvragen. Neem daarvoor contact op met uw netbeheerder. De netbeheerder kan geld vragen voor het versneld plaatsen van een slimme meter.

Slimme warmtemeter

Als u stadsverwarming of blokverwarming heeft, dan krijgt u voor 2027 een slimme warmtemeter. Nieuwe aansluitingen krijgen direct een slimme warmtemeter.

Meer informatie op ACM consuWijzer

Meer informatie over het plaatsen van de slimme meter vindt u op Consuwijzer.nl.