Praat mee

Als je studeert breng je veel tijd door op school. Je hebt recht op goed onderwijs, op een veilige school, op een goede stage of leerplek, en nog veel meer. Scholen werken er, samen met anderen, hard aan om jou van het beste onderwijs te voorzien. Maar scholen kunnen dat alleen goed regelen als jij ze vertelt wat je nodig hebt, en waar je behoefte aan hebt.

Studentenraad

Je school vindt het daarom erg belangrijk om te weten hoe jij als student ergens over denkt. Dit kun je op allerlei manieren laten weten.  Een mooie en leerzame manier is om deel te nemen aan de studentenraad.

In de studentenraad spreek je over allerlei onderwerpen die voor jou als student belangrijk zijn. Als je in de studentenraad zit vertegenwoordig je de studenten van jouw school. Zo heb je meer invloed op je studie, en het is een mooie ervaring voor op je CV.

Aanmelden voor de studentenraad

Lijkt je dit wat? Vraag dan op school hoe je je hier voor kunt aanmelden. Elke school heeft een studentenraad. Wil je meer weten over medezeggenschap in het mbo? JOB MBO is een landelijke jongerenorganisatie die mbo-studenten een stem geeft in het onderwijs. Op  JOBmbo.nl kun je meer informatie vinden over hoe jij je stem kan laten horen.