Brandveiligheid bij evenementen, campings en jachthavens

Er gelden landelijke regels om de brandveiligheid op plaatsen als evenemententerreinen, campings en jachthavens te bevorderen. Deze regels staan in het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (Bbgbop).

Regels tot 2018 in gemeentelijke verordeningen

De regels zijn sinds 1 januari 2018 landelijke regels. Daarvoor stonden ze nog in gemeentelijke verordeningen.

Activiteit melden bij uw gemeente

Met een meldingsformulier kunt u een activiteit melden die valt onder de gebruiksmeldingsplicht uit het Bbgbop. U moet de melding ten minste 4 weken voor de start van de activiteit indienen bij de gemeente.

Helpdesk voor vragen over Bbgbop

Heeft u vragen over de uitleg en toepassing van het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen? Dan kunt u die stellen aan een speciale helpdesk.

U kunt met onderstaand formulier 1 vraag stellen. Heeft u meer vragen, vul dan meer formulieren in. De helpdesk beantwoordt vragen over de juiste uitleg van de voorschriften. Maar de helpdesk geeft geen antwoord op de vraag, of een gekozen oplossing de juiste is.

Formulier helpdesk brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen

Uw gegevens
Voer een geldig e-mailadres in. Voorbeeld: 'naam@domein.nl'.
Uw vraag
Aard van uw vraag(verplicht)
Onderwerp(verplicht)
Positie, werkzaam bij/als(verplicht)
Maximaal 5000 karakters
Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw persoonsgegevens (e-mailadres en – indien door u aangegeven – uw beroepsgroep) om uw vraag aan de Helpdesk brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (Bgbop) te kunnen beantwoorden en – wat betreft uw beroepsgroep – eventueel voor analyse doeleinden. Uw gegevens worden na een (1) jaar vernietigd. Uw gegevens worden niet met derden gedeeld.

Akkoordverklaring(verplicht)