Ik woon dichtbij een plek waar veel PFAS in de grond zitten. Loop ik nu extra risico?

Ja, dan loopt uw gezondheid mogelijk meer risico. Wilt u meer weten over poly- en perfluoralkylstoffen (PFAS) in uw omgeving? Neem bij vragen over PFAS in uw omgeving of PFAS en uw gezondheid contact op met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Of neem contact op met de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) in uw regio.

Niet eten uit tuinen vlakbij 2 fabrieken in Nederland

Heeft u een moestuin binnen 1 kilometer van de fabriek DuPont/Chemours in Dordrecht of op het moestuinencomplex Sluisdijk in Helmond? Eet dan geen groenten of fruit uit uw moestuin. Eet ook geen groenten, fruit of kruiden uit uw tuin als uw tuin binnen 1 kilometer van DuPont/Chemours ligt of binnen 450 meter van Custom Powders in Helmond. Lees meer vragen en antwoorden over het onderzoek naar moestuinen in Dordrecht en Helmond op de website van het RIVM.

Zwemmen in recreatieplas Berkendonk in Helmond kan

U kunt zwemmen in recreatieplas Berkendonk in Helmond. Ook als u dagelijks in de plas zwemt, krijgt u weinig PFAS binnen. Lees meer vragen en antwoorden over het onderzoek naar recreatieplas Berkendonk in Helmond op de website van het RIVM.

Informatie over PFAS in uw omgeving

Wilt u meer weten over PFAS in uw omgeving? Neem bij vragen over PFAS in uw omgeving of PFAS en uw gezondheid contact op met het RIVM. Of neem contact op met de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) in uw regio. Vul op de website van de GGD uw woonplaats of postcode in om de GGD in uw regio te vinden.