Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland

Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Dit formulier kunt u gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen.

Om het formulier op te slaan met uw gegevens, dient u het eerst te openen met Adobe Reader. 

De handtekening op het toestemmingsformulier hoeft niet gelegaliseerd te worden. Een kopie van het paspoort/identiteitsbewijs van de toestemminggevende persoon ter verificatie van de handtekening is voldoende.

Advies op maat

Heeft u vragen over uw situatie of zijn er andere onduidelijkheden? Advies over de meest voorkomende reissituaties vindt u op Kinderontvoering.org. Staat uw situatie er niet bij of wenst u verdere uitleg? Neemt u dan contact op met het Centrum Internationale Kinderontvoering (Centrum IKO). Zij geven u advies op maat. 

Het Centrum IKO is bereikbaar via info@kinderontvoering.org

Toestemmingsformulier in het Engels

Op Government.nl vindt u de Engelse versie van dit formulier: Consent letter for minors travelling abroad. U kunt zelf kiezen of het u het Nederlandse of het Engelse formulier meeneemt. Op beide formulieren staat dezelfde informatie. U kunt ook het Nederlandse formulier naast het Engelse formulier leggen, als dat het invullen van het Engelse formulier gemakkelijker maakt.
Vanzelfsprekend is het Engelse formulier beter leesbaar voor buitenlandse grensbewakingsbeambten.

Veelgestelde vragen en antwoorden over reizen met een minderjarig kind

Reageer op deze pagina