20 november Agenda staatssecretaris Van Huffelen week 47

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Bonaire, Saba en Sint-Eustatius

20 november

  • Werkbezoek: aan Groningen over het belang van lokale samenwerking om digitale inclusie te bevorderen. Bezoek aan Proeftuin Westerkwartier, als koploper gemeente van het ondersteuningsnetwerk digitale vaardigheden. Dialoog met ervaringsdeskundigen en experts. Busreis van Zuidhorn naar Groningen met Digicoaches uit Veendam. Groningen Digital Literacy Coalition. In gesprek met deelnemers, buurtbewoners, cursisten, het Wij-team over van informeel leren naar leren in het taalhuis/bibliotheek in de Oosterparkwijk (Groningen)
  • Evenement: spreken bij diner Commission’s Open Source Observatory 15th anniversary conference (Brussel)

21 november

  • Evenement: high level panel: Open Source and Digital Opportunities for European Public Services. Rondetafelgesprek: Digitalisering moet altijd onze waarden weerspiegelen en zowel onze samenleving als onze economieën ten goede komen. De volledige voordelen van open source kunnen alleen worden gerealiseerd als wij als lidstaten nauw samenwerken op EU-niveau (Brussel)
  • Gesprek: rondetafel kinderrechten DSA. Bij deze sessie is met de Europese Commissie Accessibility, Multilingualism and Safer Internet, wetenschappers, toezichthouders, sociale media platforms en maatschappelijke organisaties gesproken over hoe de DSA zo effectief en adequaat mogelijke bescherming van kinderen online kan bieden (Den Haag)
  • Gesprek: met de speciaal gezant van Suriname over het slavernijverleden (Den Haag)

22 november

  • Gesprek: met de Spaanse staatsecretaris voor digitalisering als follow-up van de meeting AI-act (via communicatietechnologie)
  • Gesprek: met minister Dijkgraaf (OCW) over generatieve AI/Rapid Response Team AI (Den Haag)
  • Gesprek: met leden van de Programmeringsraad GDI over het GDI-programmeringsplan 2024. Deelnemers: VNG, SVB, VWS, RVO, Logius, RvIG, Architectuurraad, voorzitter PT Gevensuitwisseling, voorzitter PT Infrastructuur, voorzitter PT Toegang, bureau MIDO (Den Haag)
  • Gesprek: met de minister-president van Aruba en de gevolmachtigde minister ter voorbereiding van de Rijksministerraad (via communicatietechnologie)

23 november

  • Gesprek: verdiepingssessie Werkagenda Digitale Gemeenschapsgoederen met de voorzitter van de Stichting PublicSpaces, de directeur van Commons Network, de directeur CIT / CIO van de Rijksuniversiteit Groningen en tevens deeltijd werkzaam bij het publieke waarden team van SURF (ICT coöperatie van hoger onderwijsinstellingen), de oprichter en directeur van onderzoeksinstelling Waag, universitair docent in kunstmatige intelligentie en Europese democratieën bij Europese Studies en co-leidend onderzoeker van het critical infrastructure lab aan de Universiteit van Amsterdam, antropoloog van de TU Delft die de politiek van internetinfrastructuur bestudeert, ministeries van EZK en OCW, VNG en Berenschot (Den Haag)
  • Evenement: ESET Digital Security days. In gesprek met Dave Maasland, CEO ESET Nederland over informatieveiligheid. Gesprek onder leiding van Art Rooijakkers (Utrecht)
  • Evenement: spreken bij de IBDS (Interbestuurlijke Datastrategie) Stelseldag met het thema ‘hoe komen we tot een betrouwbaar nationaal data-ecosysteem voor onze maatschappelijke opgaven’. Voorafgaand aan deze Stelseldag een bezoek aan het Fieldlab Common Ground. Het fieldlab draagt bij aan het doel ‘Iedereen kan de digitale wereld vertrouwen’ doordat binnen de casus duidelijk maken wat technisch kan, juridisch mag en etisch wenselijk is bij datagebruik (Amersfoort)
  • Gesprek: met de minister-president van Curaçao en de gevolmachtigde minister ter voorbereiding van de Rijksministerraad (via communicatietechnologie)

24 november

Informatie voor de media

Media kunnen voor meer informatie over deze agenda contact opnemen via Postbus.MCBZK@minbzk.nl.