25 maart Agenda minister Helder week 13

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Diverse locaties

25 maart

  • Evenement: minister Helder brengt een bezoek aan het Congres Toekomstagenda Zorg voor mensen met een beperking. Het is het 2e congres over de Programmatische uitwerking van de Toekomstagenda zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking. Minister Helder zal hier kort spreken over de voortgangsrapportage van de Toekomstagenda (Utrecht)
  • Werkbezoek: minister Helder brengt een bezoek aan de Coalitie van Zorg naar Gewoon Leven, bestaande uit: Zorgkantoor Zilveren Kruis, Laurens, Icare, ZorgSpectrum, Zorgbalans en ZuidOostZorg. De Coalitie gaat tonen waar ze mee bezig zijn en wat ze al bereikt hebben in relatief korte tijd, wat de leidende principes van de beweging zijn en hoe het leren van elkaar in de praktijk er uitziet (Oudewater)

26 maart

  • Internationale bijeenkomst: Minister Helder is aanwezig bij de World Dementia Council. Ze heeft hier op het podium een vraaggesprek met Professor Scheltens, oprichter Alzheimercentrum, over dementie en hoe we wereldwijd ons moeten inzetten om dementie tegen te gaan. Minister Helder gaat hier in gesprek met de Britse minister Helen Whatley van Social Care over de arbeidsmarkt in de gezondheidszorg. Daarnaast gaat minister Helder in gesprek bij de onafhankelijke non-profit organisatie The King’s Fund die zich inzet voor het verbeteren van de gezondheidszorg en zorg in Engeland. Minister Helder spreekt ook met Simon Bottery, een Senior Fellow in Social Care. In de avond neemt minister Helder deel aan het diner op de Nederlandse Residentie waar het gespreksthema zorg en innovatie is. Gesprekspartners zijn Kathryn Smith (CEO of SCIE), Esther Wiskerke (Founding Director of Symbiosia), Anne Bruinvels (Founder and CEO of PX Healthcare) en James Sinclair (Chief Operating Officer at Care City) (Londen)

27 maart

  • Internationale bijeenkomst: Minister Helder heeft een gesprek met het NHS North Central London Integrated Care Board. Daarnaast brengt zij een bezoek aan een innovatieve zorginstelling en heeft zij een gesprek met Phill Wells (CEO) en Chris Caldwell (Chief Nursing Officer) over integrale zorg in het Rathmore House (Londen). Daarna heeft minister Helder een bilateraal vervolggesprek met UK Parliamentary Under Secretary of State for Sport Stuart Andrew. Zij spreken over Anti-doping (WADA), het Bid Wereldkampioenschap damesvoetbal, best practices geweld rondom voetbalwedstrijden en Russische atleten (Londen)

28 maart

Informatie voor de pers

Media kunnen voor meer informatie over deze agenda contact opnemen met Vera van Aller: +31 6 11 79 70 64ve.v.aller@minvws.nl.