Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Online fraude met nieuwe technieken strenger bestraft

Online fraude met nieuwe technieken strenger bestraft

Het vervalsen, gebruiken, vervaardigen en aanschaffen van elektronische betaalinstrumenten wordt een zelfstandig strafbaar feit. Ook gaan de maximale straffen voor betaalfraude omhoog. Dat staat in het wetsvoorstel dat minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vandaag naar de Tweede Kamer stuurt.

Online fraude met nieuwe technieken strenger bestraft

Wijziging van de Wet financiering politieke partijen

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft vandaag een wetsvoorstel voor een wijziging van de Wet financiering politieke partijen (Wfpp) bij de Tweede Kamer ingediend.

Wijziging van de Wet financiering politieke partijen

Anderhalf procent van de scholen tijdelijk gesloten vanwege corona-besmettingen

Minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) stuurde vandaag de eerste maandelijkse rapportage op basis van het meldpunt van de Onderwijsinspectie naar de Tweede Kamer.

Beperkt aantal scholen gesloten

Vestia verkoopt woningen

De overdracht van circa 10.000 Vestia woningen aan collega-woningcorporaties is een stap dichterbij gekomen. De verkoop van Vestia vastgoed in Pijnacker-Nootdorp, Barendrecht en Westland is een feit. 

Vestia verkoopt woningen

Opnieuw steun aan duizenden werkgevers en zelfstandigen

Het derde Steun- en Herstelpakket ging per 1 oktober in. Bijna 30.000 bedrijven hebben inmiddels loonsubsidie van de Now aangevraagd. Er zijn ongeveer 65.000 aanvragen ingediend voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo). Dat schrijven minister Koolmees en staatssecretaris Van ’t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in twee brieven die vandaag naar de Tweede Kamer gaan.

Opnieuw steun aan duizenden werkgevers en zelfstandigen

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl