Nieuwsbrief Regeringsnieuws - Scholieren verdienen een betere basis

Scholieren verdienen een betere basis

Nog te veel leerlingen komen van school zonder goed te kunnen lezen, schrijven en rekenen of mee te doen in de samenleving. Dat moet beter, want leerlingen hebben die basis nodig in de rest van hun leven en leraren verdienen het om duidelijke focus aan te kunnen brengen in hun werk. Om een stevige start te maken, kunnen scholen komend schooljaar ondersteuning krijgen van basisteams.

Scholieren verdienen een betere basis

Verbeteringen VWS in financieel beheer coronacrisis

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft in 2021 verbeteringen doorgevoerd in haar financieel beheer. Ondanks een stijging in de corona-gerelateerde uitgaven en verplichtingen in 2021, nam het aantal tekortkomingen met betrekking tot onrechtmatigheid af.

Verbeteringen VWS in financieel beheer coronacrisis

Eerste prijzen van de Nederlandse Hogeronderwijspremie uitgereikt aan Universiteit Twente en Fontys Hogeschool

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Robbert Dijkgraaf, reikte de Hogeronderwijspremies vandaag uit tijdens het jaarlijkse ComeniusFestival in Nieuwegein. De 1e prijs van de Nederlandse Hogeronderwijspremie voor de hogescholenteams ging naar Pulsed van Fontys Hogeschool, bij de universiteitsteams ging deze naar Shaping Resposible Futures van Universiteit Twente TU.

Eerste prijzen van de Nederlandse Hogeronderwijspremie uitgereikt aan Universiteit Twente Shaping Responsible Futures en Pulsed van Fontys Hogeschool

Colofon

Ministerie van Algemene Zaken
Redactie Rijksoverheid.nl