Berichtgeving vermiste kinderen

De politie verstuurt berichten via het Burgernetapp en via sociale media  om de hulp van het publiek in te roepen bij vermissing van een kind.

Contactgegevens Vermist –kind- berichten

Contactgegevens

Internet
Burgernet Vermist kind- bericht

Sociale media en Burgernetapp

Burgernet verspreidt berichten via de app. Vanuit de Burgernetapp kunnen berichten gedeeld worden op sociale media en Whatsapp.

Taakomschrijving Vermist Kind bericht

De politie verstuurt berichten via het Burgernet-systeem en via sociale media om de hulp van het publiek in te roepen bij vermissing van een kind.


In verschillende situaties worden verschillende soorten vermist-kind-berichten verstuurd:

  • AMBER Alert: als het vermoeden bestaat dat een kind in direct levensgevaar is, verspreidt de politie onder de naam ‘AMBER Alert’ een landelijk bericht;
  • Vermist Kind Alert: wanneer er geen sprake is van direct levensgevaar, maar de politie zich wel ernstige zorgen maakt over het welzijn van het kind, wordt het bericht regionaal uitgedaan onder de naam ‘Vermist Kind Alert’;
  • Burgernet vermissingsbericht: wanneer vermoedelijk sprake is van een – meestal kortstondig – zoekgeraakt kind, wordt het bericht gericht lokaal verspreid als ‘Burgernet vermissingsbericht’. Dit gebeurt zonder foto van het kind.